Fan Konumları Nasıl Olmalı?

Partidario

Kilopat
Yer
Samsun
Merhaba, PC'de ön tarafta radyatör var ve fanlar dışarıdan hava alıp radyatöre üflüyor. Üst tarafa RAM'ler engel olduğu için sıvı soğutmayı takamadım. Kasa'nın üst tarafında 2 adet fan var + egzoz. Arkadaşlar elimde artan fanlar var ve ben bunları ön tarafa takmak istiyorum, sıvı soğutma radyatörüne bir zararı olur mu? Yani hava akışını dengesizleşir mi? 1200 RPM bu fanlar. Radyatörün fanları'nın RPM hızı 2000 RPM. Sizce elimde 3 adet fanları nasıl değerlendirebilirim?

Sıvı Soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, PC'de ön tarafta radyatör var ve fanlar dışarıdan hava alıp radyatöre üflüyor. Üst tarafa RAM'ler engel olduğu için sıvı soğutmayı takamadım. Kasa'nın üst tarafında 2 adet fan var + egzoz. Arkadaşlar elimde artan fanlar var ve ben bunları ön tarafa takmak istiyorum, sıvı soğutma radyatörüne bir zararı olur mu? Yani hava akışını dengesizleşir mi? 1200 RPM bu fanlar. Radyatörün fanları'nın RPM hızı 2000 RPM. Sizce elimde 3 adet fanları nasıl değerlendirebilirim?

Sıvı Soğutma
Sıvı soğutmanın arka tarafını, fansız tarafını çekip atar mısın ?

Sıvı soğutmanın arka tarafını, fansız tarafını çekip atar mısın ?

Fanlar önden alıyor havayı.

IMG_0270.JPG

Sıvı soğutmanın arkasına da 2 adet takabilirsiniz, Birde kasa içini tamamen atabilir misiniz .?

Hocam kasa içini atmadan bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi elimde kasanın orjinal fanları var 1200 RPM hız ile çalışıyor. Bu arada kasa CM MB520. Sıvı soğutmaya fan takmam için özel vidalarından gerekiyor ve soğutucu`dan sadece 8 tane çıktı. Bu vidalardan satılıyor mu?

Hocam kasa içini atmadan bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi elimde kasanın orjinal fanları var 1200 RPM hız ile çalışıyor. Bu arada kasa CM MB520. Sıvı soğutmaya fan takmam için özel vidalarından gerekiyor ve soğutucu`dan sadece 8 tane çıktı. Bu vidalardan satılıyor mu?
Bilgisayarcılardan isteyebilirsin.

"PC'de ön tarafta radyatör var ve fanlar dışarıdan hava alıp radyatöre üflüyor" demişsiniz fakat elinizdeki fanları da öne takmak istediğinizi söylemişsiniz. Bence kasaya takılı her fanı gözlemlemeye olanak tanıyacak şekilde görsel ekleyin ki yanlış anlaşılmaların önüne geçilsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı