Fan temizleme esnasında termal macunu değiştirmek gerekir mi?

Berkay Alp

Hectopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımın fanını temizlemek istiyorum (2. yılım oldu alalı fakat henüz temizlemedim) fakat fan penceresini cikardiktan sonra termal macun koymadan tekrar yerine koysam sorun olur mu? Yapısır mı ya da yanma falan ihtimali var mı?

Dediğiniz gibi yapabilirsiniz, bir problem yaratmaz. Ama fanını temizleyecek kadar ısınma veya performans düşüşü varsa zaten termal macunun da yenilenme vakti gelmiştir. Kaliteli bir termal macun kullanarak macunu değiştirmezseniz zaten fanı temizlemenin pek bir faydası olmayacaktır.

Dediğiniz gibi yapabilirsiniz, bir problem yaratmaz. Ama fanını temizleyecek kadar ısınma veya performans düşüşü varsa zaten termal macunun da yenilenme vakti gelmiştir. Kaliteli bir termal macun kullanarak macunu değiştirmezseniz zaten fanı temizlemenin pek bir faydası olmayacaktır.

Şu an dısarısı cok soguk ve carsi da evime uzakta kaldigindan termal macun almaya gitmek istemedim. Zaten en kisa sure icinde termal macun alacağım fakat o zamana kadar idarelik olarak fan temizlemek istedim. Yorumunuz icin tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O noktaya kadar gelmişsin madem macunu da yenilersen senin için daha iyi olur. 2 sene az bir zaman değil sıcaklıkta mutlaka etkisi olur. İhtiyaç kadar kaliteli macun kullanmaya dikkat et 5 TL'lik ne idüğü belirsiz macun kullanma yine de.
Bilgisayar islerinde cok yeniyim de, macun markasi onerir misiniz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı