Termal macunu bilgisayarcıda değiştirmek mi evde değiştirmek mi mantıklıdır?

BayGumb

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarım son zamanlarda cok fazla ısınmaya basladı, bostayken bile CPU 60 civarında geziyor. Ben de termal macunu degişip fanları vs temizlemeyi düşünüyorum. Yaklasık 3-4 yıldır kullanıyorum laptopu, henüz bir temizlik veya macun değişimi yapmadım. Bilgisayarcılara güvenemiyorum, kendim de daha önce temizlik macun degisimi falan yapmadım. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayarcılara yaptırırsam kaça patlar, kendim yaparsam da hangi macunu önerirsiniz? MX4 kullanmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarım son zamanlarda cok fazla ısınmaya basladı, bostayken bile CPU 60 civarında geziyor. Ben de termal macunu degişip fanları vs temizlemeyi düşünüyorum. Yaklasık 3-4 yıldır kullanıyorum laptopu, henüz bir temizlik veya macun değişimi yapmadım. Bilgisayarcılara güvenemiyorum, kendim de daha önce temizlik macun degisimi falan yapmadım. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayarcılara yaptırırsam kaça patlar, kendim yaparsam da hangi macunu önerirsiniz? MX4 kullanmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kendin yapman her zaman daha iyi olur. Youtubede zaten nasıl yapılacağı ile alakalı tonlarca içerik var. Macun olarakda:

( MX6)

(Noctua nth1)
( Noctua Thermal grizzly den daha uzun ömürlü olur.)

( Thermal grizzly)

Laptop kullanıyorsanız:

Bunu alın.

Son düzenleme:
Kendin yapman her zaman daha iyi olur. YouTube'da zaten nasıl yapılacağı ile alakalı tonlarca içerik var. Macun olarak da:

( MX6)

(Noctua nth1)

(Thermal Grizzly'den daha uzun ömürlü olur.)

( Thermal Grizzly)

Laptop kullanıyorsanız:

Bunu alın.

Uygulaması zor değil mi bunun.

laptop için olan helios
Hayır değil. Laptopdaki chipsete göre kesiyorsunuz ve üstüne koyuyorsunuz. Bu kadar.

Bu konuda zor denmiş ama sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı