Fan Temizliği ve FPS Sorunu

berkaycopurx

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımın fanı yaklaşık 3 yıldır temizlenmiyor. 3 yıl önce aldığım FPS 120 civarı iken, şimdi 50'ye düşüyor. Bunu fan ile alakası var mıdır? Temizledikten sonra eski performansa geri dönebilir miyim? Ayrıca ideal bir fan temizletme ücreti ne kadar olmalıdır? Parça çalınma gibi durum olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilerimiz, bilgisayarınızı kendiniz temizlenmesi yönünde olur. Ama ben yapamam diyorsanız, çevrenizde güvenebileceğiniz bir Bilgisayarcıya yaptırın. Elbette faydası olur. Lakin 100% ilk gün ki performansı verir mi tartışılır. Çünkü yıllar geçtikçe deforme olmuş olabilir, yıpranmış ve eskisi kadar güçlü olmayabilir donanımlarınız. Temizleme, gerek fiziksel gerekse yazılımsal olarak sık sık yapılması gereken bir iştir. Mümkün ise, 3 yıllık birikmiş çöplerinizi, gereksiz dosyalarınızı+cihazınızın fiziksel temizliğini de ihmal etmeyiniz.

Önerilerimiz, bilgisayarınızı kendiniz temizlenmesi yönünde olur. Ama ben yapamam diyorsanız, çevrenizde güvenebileceğiniz bir Bilgisayarcıya yaptırın. Elbette faydası olur. Lakin 100% ilk gün ki performansı verir mi tartışılır. Çünkü yıllar geçtikçe deforme olmuş olabilir, yıpranmış ve eskisi kadar güçlü olmayabilir donanımlarınız. Temizleme, gerek fiziksel gerekse yazılımsal olarak sık sık yapılması gereken bir iştir. Mümkün ise, 3 yıllık birikmiş çöplerinizi, gereksiz dosyalarınızı+cihazınızın fiziksel temizliğini de ihmal etmeyiniz.
Merhaba, cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Format atalı yeni oldu fanı kendim temizlesem daha sonra bir soğutucu alsam işe yarar mı soğutucu?

Merhabalar, soğutucu önermiyorum işe yaramıyorlar. Kendinize güveniniz var ise internette muhakkak cihazınızın Fan Temizliği ile alakalı video bulursunuz, onu izleyerek yapabilirsiniz. Sonuçta boşuna para vermeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı