Fan yönleri doğru mu?

Bir sıkıntı görünmüyor. Üst taraftaki 2 beyaz fanı ön tarafa, radyatörü ise üst tarafa tak. Radyatör üzerinden bilgisayar içindeki sıcak hava da atılmış olur. Radyatörün de hızlıca soğuyabilir.

Sıvı soğutma sıkıntılı olabilir hocam. Arkadaşların dediği gibi radyatörü bir de üste alıp deneyebilirsin ama sıcaklığa etkisi olacağını sanmıyorum. İşlemci neydi bu arada?

Sıvı soğutmadan şüphe etmeye başlamıştım fakat şu an radyatörü önden söktüm ve şu şekilde kullanıyorum. Sıcaklık değerleri normale döndü.
Ryzen 5 3600 kullanıyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• 028E4A66-71EB-46A4-B5A7-7AEA06E1756B.jpeg
    148,6 KB · Görüntüleme: 59
  • 518CA315-D10C-43DA-8847-83737283E4E8.jpeg
    112,2 KB · Görüntüleme: 60
Sıvı soğutmadan şüphe etmeye başlamıştım fakat şu an radyatörü önden söktüm ve şu şekilde kullanıyorum. Sıcaklık değerleri normale döndü.
Kasa Corsair spec delta sanırım. Sıvı soğutma fanları önden düzgün hava alamadığı için ısınma problemine yol açıyor olabilir hocam.

Radyatörü üste takabiliyorsanız üste takın, yoksa boruları üste gelecek şekilde ayarlayın.

Radyatör üst kısma sığmıyor maalesef.
Kasa Corsair Spec Delta sanırım. Sıvı soğutma fanları önden düzgün hava alamadığı için ısınma problemine yol açıyor olabilir hocam.

Evet o kasayı kullanıyorum ama sıvı soğutmayı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım daha önce stabil olarak 55 derece civarı falandı. Son birkaç gündür bu şekilde.

Önceden sorun yoksa ve yeni başladıysa sıvı soğutma arızasından şüphelenebilirsiniz hocam.

İfadeler: yeu
Boruların konumu doğru, borular üstte olsaydı hatalı olabilirdi.

Ben de hatalı biliyormuşum fakat pompa radyatörden yüksekte olmadığı sürece sorun yokmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de bu videodan sonra öğrenmiştim hocam. Bu olayı ilk olarak gamersnexus kanalı anlatmıştı sanırım ama çok karışık anlattığı için neyin doğru neyin yanlış olduğu tam anlaşılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…