Fan yuvası olmayan kasaya fan takma

Ekran kartiniz gereginden fazla mi isiniyor? Neden böyle bir sey yapmak istiyorsunuz?
söyle ısınıyordu garantiden termal macun yenilettim 10 derece kadar düştü ama ne kadar az ısınırsa o kadar iyi kafasındayım internette de gördüm yapanlar mantıklı duruyor
Bir de menfez o kadar gerekli mi düşündüm de nasıl olsa havayı üste yönlendirmede kullanacağız bir tek arkası dolu olsa da bir şey olmaz sanırım ama çok da bilgim yok.

@Leozihm

Bana sorarsaniz belirli bir sicakligi gecmiyorsa daha fazla düsürmeye gerek yok. Yük altinda kac derecede calisiyor?

Oraya sıvı soğutma radyatörleri gelecek ondan sordum.

Sicak hava yukari dogru yükseldiginden dolayi mantiken sogutucuyu disari üfürecek sekilde konumlandirmak lazim.

Altina sogutucu taksaniz bile fazla ise yarayacagini sanmiyorum. GPU sicak havayi tahliye ederken, siz takacaginiz fan ile tekrar sicak havayi karta yapistiracaksiniz. Bana pek mantikli gelmiyor sahsen.

2060 Super icin belirlenen sinir 88 derece. 80 dereceyi gecmiyorsa fazla takinti yapmazdim sahsen. Eger illa düsürmek istiyorsaniz hava akisi iyi olan bir kasaya gecmek daha mantikli olur. Sizin söylediginiz ile iyi bir sonuc elde edemezsiniz gibime geliyor.

Altina sogutucu taksaniz bile fazla ise yarayacagini sanmiyorum. GPU sicak havayi tahliye ederken, siz takacaginiz fan ile tekrar sicak havayi karta yapistiracaksiniz. Bana pek mantikli gelmiyor sahsen.

2060 Super için belirlenen sinir 88 derece. 80 dereceyi gecmiyorsa fazla takinti yapmazdim sahsen. Eger illa düsürmek istiyorsaniz hava akisi iyi olan bir kasaya gecmek daha mantikli olur. Sizin söylediginiz ile iyi bir sonuc elde edemezsiniz gibime geliyor.

Şimdi kart havayı aşagıdan alıp yukarı vermiyor mu? Yoksa alttaki fanlar tahliye mi yapıyor ben birkaç yerden baktım yine forumdan alıyor diyen de var veriyor diyen de alıyor olarak düşünerek bu düşünceye vardım.

GPU'da fanlar havayi iceri cekecek sekilde konumlandiriliyor. O kisim dogru. Kasadaki sicak havayi ekran kartina üflemek yerine kasadan disari atmaya bakin. Sizin söylediginiz sekilde iyi bir sonuc alacaginizi düsünmüyorum.

Ya çok inat ediyorum gibi olacak ama bir de çizimle göstereyim dedim önde 3 tane giriş var oradan temiz havayı alacak zaten sıcak hava yükseleceğinden Total'de en soğuk hava altta olacak ki o da yeni girmiş hava o havayı doğrudan karta püskürtecek zaten alttaki fanlar olmasa da kasanın içindeki havayı çekiyor beyaz kısım sıvı soğutma olur diye düşündüm ama tek egzoz az olacağından orayı da egzoz yapıp işlemciye iyi bir kule tipi taksak olur gibi duruyor ne dersiniz?

Dosya Ekleri

• InkedOpera Anlık Görüntü_2021-08-31_171352_www.vatanbilgisayar.com_LI.jpg
    InkedOpera Anlık Görüntü_2021-08-31_171352_www.vatanbilgisayar.com_LI.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00