Fanatiklik neden var?

İfadeler: fey

Dostum bana kalırsa fanatikliğin sebebi hayatta övünecek çok bir başarın olmadığı için bir takım tutarak onun başarılarıyla övünmektir. Örneğin Galatasaray gol attığında "gol attık" derler fakat golü atan Galatasaray'dır. Kişi Galatasaray'ın yaptığı ile övünür fakat kendisi hiçbir şey yapmaz. Kısaca bence fanatiklik insanların övülme ve ego ihtiyaçlarını karşılayamayıp başka insanların başarılarına kendini ortak gibi hissetmesidir bu yüzden de kavgalar ortaya çıkabilir. (ve bence bu sebeple kavga etmediğin sürece fanatiklik normaldir.)

Benim demek istediğim sosyal medyada herkesin diğer takımlara laf atmasının saçma olduğu.
Bunun sebebi diğer takımların başarılarını kıskanmaktan geçiyor gibi. Bazı maçlarda gerçekten de şikeler yapılıyor bunlar da sebepler arasında.

Bir başarıları olmadığı için kendilerine faydası olmayan kıytırık takımları benimseyip onlar kazanınca kendileri de kazanmış, kaybedince kendileri de kaybetmiş gibi hissediyorlar. Kazandıklarında "Koyduk mu?" gibi sözlerle karşı takımı aşağılayıp üstün gelme çabasına giriyorlar.

Kulüpler de bu insanları bilet, eşya, forma ve bağış adı altında sonuna kadar sömürüyor. Giyecek donu olmayan adamlar cebindeki üç kuruşu milyarlık kulüplere yediriyor.

Fanatik olsun ama insan gibi olsun o da, gidip salak saçma bir maç için kavga edip adam öldürmesinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…