Fanatiklik neden var?

Herkes fanatik olmuş. Takım tutabilirsin ama neden o takım için kavga ediyorsun? Neden takım için birilerinden nefret ediyorsun? Takım sana ne kazandırıyor? Para falan kazansan eyvallah ama hiçbir şey kazanmıyorsun. Futbol sever olabilirsin mesela, objektif olabilirsin. Diğer takımlara düşman olup fanatiklik fışkırarak şike şike diyerek ne kazanıyorsun? Neden durduk yere düşman ediniyorsun?

Dostum bana kalırsa fanatikliğin sebebi hayatta övünecek çok bir başarın olmadığı için bir takım tutarak onun başarılarıyla övünmektir. Örneğin Galatasaray gol attığında "gol attık" derler fakat golü atan Galatasaray'dır. Kişi Galatasaray'ın yaptığı ile övünür fakat kendisi hiçbir şey yapmaz. Kısaca bence fanatiklik insanların övülme ve ego ihtiyaçlarını karşılayamayıp başka insanların başarılarına kendini ortak gibi hissetmesidir bu yüzden de kavgalar ortaya çıkabilir. (ve bence bu sebeple kavga etmediğin sürece fanatiklik normaldir.)
 
Bir başarıları olmadığı için kendilerine faydası olmayan kıytırık takımları benimseyip onlar kazanınca kendileri de kazanmış, kaybedince kendileri de kaybetmiş gibi hissediyorlar. Kazandıklarında "Koyduk mu?" gibi sözlerle karşı takımı aşağılayıp üstün gelme çabasına giriyorlar.

Kulüpler de bu insanları bilet, eşya, forma ve bağış adı altında sonuna kadar sömürüyor. Giyecek donu olmayan adamlar cebindeki üç kuruşu milyarlık kulüplere yediriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı