Fandaki Molex'i sökmek

Makaleler
3
Merhabalar. Yeni fan aldım ve (sanırım) Molex ve 3 pin birleşik olarak geliyor. Ben bu Molex kısmını dibinden söksem olur mu? 3 pinin 2 pininden bu Molex kısmı çıkmış. Dibinden keser veya sökebilirim. Dikkat etmem gereken/yanlış olduğum bir şey var mı, sökersem çalışmaya devam etmez mi? Pek anlamıyorum da kusura bakmayın.
İyi sosyaller.

Merhabalar. Yeni fan aldım ve (sanırım) Molex ve 3 pin birleşik olarak geliyor. Ben bu Molex kısmını dibinden söksem olur mu? 3 pinin 2 pininden bu Molex kısmı çıkmış. Dibinden keser veya sökebilirim. Dikkat etmem gereken/yanlış olduğum bir şey var mı, sökersem çalışmaya devam etmez mi? Pek anlamıyorum da kusura bakmayın.
İyi sosyaller.
Ben de aynı durumla karşılaştım, anakarta taktığımda molex sarkıp ekran kartına temas ediyordu. Eğer benle aynı durumda iseniz kesebilirsiniz kabloyu, tam dibinden kesmeyin, çok az bir çıkıntı kalsın. O çıkıntıyı elektrik bandı ya da tabiren siyah bant ile sarın. Fakat aynı durumda olmayabilir fanlarımız, en kesin çözüm bir fotoğraf atmanız olur.

MOLEX bağlantısını kesmenin lüzumu yok. İleride yeni bir fan alırsınız anakartta fan slotu kalmaz MOLEX ile fanları birbirleriyle bağlarsınız.
Haklısın ama çok büyük ve şu anda kasamın desteklediği maksimum fan sayısına sahibim. Anakartımda 4 system fan, 1 pump fan, bir de JRGB1 jumperı var. JRGB'ye fan takılır mı? Takılmazsa 1 fanımı (toplam 6 tane var) nasıl takabilirim? Kasamın arkasında bir devre kartında (MSI Vampiric 010M) anakarttaki gibi takma yerleri var ama çok küçükler, uymadığı belli. O sanırım MSI fan alırsam senkronize çalışması için.
@Kayseri Mantısı kasa başında bekliyorum hocam. Yardımcı olamayacaksanız kim olabilir etiketler misiniz? JRGB'ye fan takılır mı? Gereksiz molexleri kesebilir miyim? Eğer JRGB'ye fan takılmıyorsa dönüştürücü alıp mı takmam lazım, nasıl bir yol izleyebilirim?
-----------------------------------------------------------
Not: Molex'i, harddiske taktığım güç girişinin devamındaki molexe bağladım, çalıştı. Sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı