Fanı değiştirilen PSU hala kullanılabilir mi?

imbaran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi cahilce yaptığım tehlikeli olduğunun farkında olduğum bir işlemi size anlatmak istiyorum.

İki tane PSU var. Birincisi sistemdeki, ikincisi değiştirmek istediğim PSU. Sistemdeki PSU'da fan değiştirme olayı yok. Fanın kablosu doğrudan karta bağlı. Değiştirmek istediğim PSU'da soket yeri var. Şimdi ben sistemdeki PSU'da olan fan kablosunu lehimden söktüm ve değiştirmek istediğim PSU'nun fan soketinin içine koyup, üstüne şeffaf silikon döktüm. Ve 5-6 ay boyunca öyle oynadım. YKS zamanı geldiği için laptop aldım bir tane ekran kartı olmayan (laptop) onunla ders çalışıyordum. Şimdi o masaüstü 4-5 aydır yatıyor. Ben bunu ara sıra oyun oynamak için tekrar kurup oynamak istiyorum.

Bu arada bilinçsizce bir şey olduğunun farkındayım bu işlemler ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi cahilce yaptığım tehlikeli olduğunun farkında olduğum bir işlemi size anlatmak istiyorum.

İki tane PSU var. Birincisi sistemdeki, ikincisi değiştirmek istediğim PSU. Sistemdeki PSU'da fan değiştirme olayı yok. Fanın kablosu doğrudan karta bağlı. Değiştirmek istediğim PSU'da soket yeri var. Şimdi ben sistemdeki PSU'da olan fan kablosunu lehimden söktüm ve değiştirmek istediğim PSU'nun fan soketinin içine koyup, üstüne şeffaf silikon döktüm. Ve 5-6 ay boyunca öyle oynadım. YKS zamanı geldiği için laptop aldım bir tane ekran kartı olmayan (laptop) onunla ders çalışıyordum. Şimdi o masaüstü 4-5 aydır yatıyor. Ben bunu ara sıra oyun oynamak için tekrar kurup oynamak istiyorum.

Bu arada bilinçsizce bir şey olduğunun farkındayım bu işlemler ile.
Fan işlevini yapıyorsa bir şey olmaz.

Evet yapıyor fakat Yapay Zekaya göre kablonun oksitlenip fırtması mümkün olduğu için tekrar açmak istemedim.
Kablo neden oksitlensin? Sıvı yok ki?

Kablo neden oksitlensin? Sıvı yok ki?
1765462162241.png
Gemini böyle söylüyor.

PSU fanını değiştirmek yanlış bir eylem değil. Fan gerekliliği karşılıyorsa bir sorunu yok.
İçeriği okuduğuna emin miyiz?

Abartı bir durum bu. Böyle bir şeyin olması çok zor. Yapay zeka zaten çoğu şeyi yapmacık cevaplıyor.
Tamamdır teşekkür ederim.

Abartı bir durum bu. Böyle bir şeyin olması çok zor. Yapay zeka zaten çoğu şeyi yapmacık cevaplıyor.
Garanti olması için kabloyu molexe bağlayacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı