Fanı terse döndürmek mümkün müdür?

Makaleler
4
Yer
Mersin
IMG_20240204_173622.jpg

İşaretli yerdeki fanlar egzoz fan durumuna geldiği için bunları içeri hava üfler vaziyete almak istiyorum ama tersten takarak görselliği de bozmak istemiyorum. Acaba terse dönecek şekilde ayarlamanın bir yolu var mıdır? Fan 4 pinlidir.

Son düzenleme:
Tabi hocam. Niye şirketler tek fan türü satmıyor ki isteyen içeri dışarı yapsın. Zahmetli olur fanların dönüşünü bağlantılarını değiştirmeniz gerekir.

Öyle yapınca da fan çok dayanmaz zaten ve rahatsız edici olabilir sesten dolayı.

Fan yapraklarının tasarımından dolayı, eğer bir şekilde fanın ters yönde dönmesini sağlasanız bile işlevini yeterince yerine getiremez.

Ters takınca da alttaki fanlar gibi çirkin duruyor. Başka çözüm arayacağım o zaman.
Çıtasız kısmı hava üfleyen fanlar vardır belki piyasada. Araştırmak lazım.

@UğurDündarın Dövdüğü Adam Evet, bahsettiğim tarzda fanlar varmış. Tam nasıl aratacağımı bilemedim ama "ARGB tersine fan" şeklinde bir arama ile aşağıdaki ürünü buldum.
1707061567052.png

Dikkat ettiyseniz fan yapraklarının yönü havayı içeri üfleyecek şekilde. Çirkin, çıtalı kısım ise fanın arkasında kalıyor. Örnek olarak bu tarzda fanlar bulabilirseniz, istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz sanırım.

Son düzenleme:
YouTube'da arattım ama hep normal yön olanı var ve bunlar da beyaz yapraklı. Reverse olanı da şeffaf gibi duruyor ki şeffaf yaprakta ARGB pek de güzel görünmüyor. Fiyatı da epey güzelmiş 😁 Teşekkürler ilgilendiğin için yine de.
Örnek olarak attım, yaprak yönü görseldeki gibi olan alternatif ürünlere bakabilirsiniz. Umarım bulursunuz. Bulursanız konuya da yazabilirseniz sevinirim. Ben de merak ettim açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı