Fanın içi nasıl açılır?

bulbul7

Decapat
Katılım
3 Ekim 2021
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette yer alan videolarda fanın içini açmak için ön tarafta, genelde küçük rulman tarzı bir metal bulunuyor ve onu çıkartarak açabiliyoruz. Xigmatek Glare 7A kasamda bu fanlardan bulunuyor ve bu fanın 2 yüzündeki jelatinin altında da herhangi bir rulman yok. Bu fanın içini açabilir miyim?

1664458620044.png
1664458643239.png
 
Muhtemelen yağlamak istiyor fan ses çıkarıyorsa yağlamak çok iyi bir çözüm.

Yağlamaya uygun fanlarda onun için minik bir kapak olur. O kapak yoksa zaten yağlayamaz çünkü motorun o tarafı kapalı olacak. Fanı sökerken bile bozması çok kolay zaten. O beyaz yapraklı yapıyı çekiştirmesi bile bozabiliyor.
 
Neden açmak istiyorsunuz? Motora müdahale edilmemeli.
Fanın içine toz vs. kaçtığını düşünüyorum. Kasayı 2019 Temmuz'un başında almıştım ve ön paneldeki 3 fanda da zamanla aynı sorun oluşmaya başladı. Fan çalışırken durma noktasına gelecek kadar yavaşladığı oluyor. Elimdeki fanı komple söküp yeni bir fanla değiştirdim ve bu fan boşta duruyor. Merak ediyorsanız diye söyleyeyim, fan sökülü haldeyken çalışınca yavaşlamıyor ancak gene de ses çıkartıyor. Eğer imkanı varsa bu fanı açıp sorunu anlamak istiyorum zaten kullanımda olan bir fan değil, tamir edilebilir mi onu da merak ediyorum.
 

Geri
Yukarı