Fanlar açılışta fazla hızlı dönüyor

yavuz tolga

Kilopat
Katılım
12 Ocak 2015
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı açınca bazen fanlar son hız yerinden fırlayacak gibi dönüyor ve restart atana kadar düzelmiyor. Bazen 2 kere falan restart atmam gerekiyor düzelmesi için. Sebebi ne olabilir? Genel olarak fanlarımla ilgili bir sorunum olduğunu düşünüyorum. Kasanın ısısı da düşük, en fazla 50 derece görüyorum. 2 ayda bir kasayı da temizliyorum, tozlanmamış oluyor zaten fanlarda biriken ufak toz birikintilerini alıyorum. Isı değerleri de PC boştayken resimde paylaştığım gibi. Teşekkürler şimdiden.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4.jpg


@Jira Bendeki ayarlar normal mi? Fan sürekli son hızda dönüyor gibi, sanki tüm performansını kullanıyor. Voltaj değerleri, RPM değerleri vs. ne diyorsun?

COOLER MASTER SEIDON 120V V3 kullanıyorum.
 
Peki otomatiğe alma şansım yok mu? Sürekli bu şekilde çalışmasından ziyade. Düşürürsem iyi soğutamaz gibi geliyor. Birde BIOS'tan nasıl ayarlayacağımı gösterebilir misin?
 
BIOS'ta fan ayarlarından hızını otomatiğe de alabilirsiniz. Kullandığınız anakarta göre video atıyorum. Bakarsanız görürsünüz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı