Çözüldü Fanlar çok hızlı çalışıyor ve bilgisayar aniden kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myvenusdoom

Centipat
Bilgisayarı açtığımda bir süre fanlar çok hızlı bir şekilde çalışıyor ve 1-2 dakika sonra bilgisayar kendiliğinden kapanıyor. Önceden buna benzer bir sorun yaşamıştım (ama bilgisayar kendiliğinden kapanmıyordu.) Bilgisayarcı BIOS güncellemelerini yapıp ayarları defaulta getirince düzelmişti tekrar denediğimde işe yaramadı.

-Kapanmasının sebebi aşırı ısınması değil çünkü fanlar yavaşlamadığından CPU sıcaklığı zaten 33-34 dereceye kadar düşüyor.
- Overclocking yapmadım
- Bilgisayar performans modunda değil.
- Fan hızını kontrol eden bir program yok veya Turbo tuşu da yok.
- temizlik ve termal macun değişimi de daha yeni yapıldı

Çözüm
Öte yandan eğer fan eskidiyse ya da PSU eskidiyse yani besleyemiyorsa bundan dolayı olabilir PSU'ya bir el at.

Bilgisayar masaüstü değil laptop, adaptör veya bataryadan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bataryayı çıkartıp sadece şarjda kullanarak sorunu çözdüm şimdilik bir sıkıntı yok.

Bilgisayar ilk açılışta fanlar son devirde çalışır bu normal bir şey ama tekrar kapanması işlemcinin fanının tam oturmamasindan kaynaklı olabilir.

Öte yandan eğer fan eskidiyse ya da PSU eskidiyse yani besleyemiyorsa bundan dolayı olabilir PSU'ya bir el at.

Bilgisayar masaüstü değil laptop, adaptör veya bataryadan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bataryayı çıkartıp sadece şarjda kullanarak sorunu çözdüm şimdilik bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…