Fanlar ne yöne bakmalı?

kadirskrt

Megapat
Daha fazla  
Selamlar. Geçen gün Dark X94 model CPU soğutucusu aldım. Anakarta monte ettim. Sonrasında bir buçuk yıllık kasamın fanlarından birinin kablosu koptu onu bi şekil yapıp tamir ettim ama üflediği hava çok azdı. Ben de böyle olmaz deyip 20 liralık bir kasa fanı aldım. Bu yeni aldığım kasa fanının üst tarafa ve dışarıya hava üfleyecek şekilde monte ettim. Diğer az hava üfleyeni de dışarıya hava üfleyecek şekilde yan tarafa monte ettim. Şu anda kasanın arkasında fan yok çünkü CPU soğutucusu büyük olduğu için ve verdiği havanın kesilmemesi için arka tarafı boş bıraktım. Sorum şöyle ben bu yeni aldığım ve üst tarafa monte ettiğim fanı içeriye doğru mu yoksa dışarıya doğru mu bakacak şekilde monte etmeliyim? Çünkü gerçekten çok iyi hava üflüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@FrontPage. Arkadaşıma katılıyorum. Yukarıdan hava çıkışını sağlıcaksanız eğer. İçeride oluşan sıcaklığı dışarıya atmak zorundasın. Bu görevi egzoz fanı görür fakat siz çıkartmışsınız. Bu durumda yukarıdan görecek o işlemi.

Doğal olarak fan dış kısıma monte edildiğinde ve içerideki havayı dışarı atacak bir şekilde konumlandırırsanız fark yarattığını göreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı