Fanlar ve sıvı soğutucu nasıl konumlandırmalı?

Anladım, problem olmaz böyle kalabilir. CPU FAN ve Chassis FAN 1 görünecek sizde bu durumda sorun olmaz. Discord için maalesef şirket bilgisayarındayım, geç olmazsa eğer yarın gün içerisinde görüşebiliriz. :) Ancak bağlantılarınız doğru endişe etmeyin. BIOS ayarlarınızdan kontrol edin müsait olduğunuzda ne durumda fan değerleriniz.

Anladım, problem olmaz böyle kalabilir. CPU FAN ve Chassis FAN 1 görünecek sizde bu durumda sorun olmaz. Discord için maalesef şirket bilgisayarındayım, geç olmazsa eğer yarın gün içerisinde görüşebiliriz. :) Ancak bağlantılarınız doğru endişe etmeyin. BIOS ayarlarınızdan kontrol edin müsait olduğunuzda ne durumda fan değerleriniz.
Son bir kez anlatayım durumu. Çünkü montajlama işlemime başlayacağım . :)

Şimdi egzoz fanı çıkarmak zorunda kaldım. Push pull yapamadım diye. Egzoz fanın yerine direkt sıvı soğutucuyu takıyorum. Egzoz fanın bağlı olduğu CHA FAN yerinden çıkardım ama sıvı soğutucuyu kendi kontrolcüsüne bağladım. Zaten radyatör CPU FAN’a bağlayacağım.

Üstte de yeni aldığım 2 fanı montajlanıp yine kendi kontrolcüsüne bağlıyorum. Bu şekilde fanlar kasayı ve özellikle işlemciyi rahat çalıştıracak. :)

Son bir kez anlatayım durumu. Çünkü montajlama işlemime başlayacağım . :)

Şimdi egzoz fanı çıkarmak zorunda kaldım. Push pull yapamadım diye. Egzoz fanın yerine direkt sıvı soğutucuyu takıyorum. Egzoz fanın bağlı olduğu CHA FAN yerinden çıkardım ama sıvı soğutucuyu kendi kontrolcüsüne bağladım. Zaten radyatör CPU FAN’a bağlayacağım.

Üstte de yeni aldığım 2 fanı montajlanıp yine kendi kontrolcüsüne bağlıyorum. Bu şekilde fanlar kasayı ve özellikle işlemciyi rahat çalıştıracak. :)
Anakart üzerinde CPU_OPT ya da AIO_PUMP gibi girişler olabilir (4 pinli) Kendi anakartımda pompa CPU_FAN girişine bağlı. Fan kablolarımda kontrolcüsü ile SYS girişlerine takılı. Pompanız 3 girişli olmalı ve ısıya göre ayarlanmıyor diye biliyorum (işlemcinin sıcaklığına göre hareket edecek). Bağlantıları dediğiniz gibi yapın ve BIOS ayarlamalarınızı kontrol edin.

Şöyle oluyor :)

BIOS’tan bakacağım.
Peki yeni taktığım fanları BIOS görecek mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    157,3 KB · Görüntüleme: 29
Konuyu dağıtmak istemiyorum fakat internetteki kaynaklardan da tam olarak anlamadım. Push/Pull özelliği nedir tam olarak. Kısacık bir açıklama geçebilir misiniz? (Tekrardan kusura bakmayın)

Konuyu dağıtmak istemiyorum fakat internetteki kaynaklardan da tam olarak anlamadım. Push/Pull özelliği nedir tam olarak. Kısacık bir açıklama geçebilir misiniz? (Tekrardan kusura bakmayın)
Egzoz fanın üstüne 120mm’lik radyatörü monte etme. Yani egzoz fan + radyatör + fan şeklinde.

@lexoqe Yüzde kaç yüz dönüyor kestiremedim, normal değil. Kasa olması gerektiğinden biraz sesli değil mi? Fan ayarlarına girerek dengeli ya da otomatik seçim yapabiliyor musunuz?

@lexoqe Yüzde kaç yüz dönüyor kestiremedim, normal değil. Kasa olması gerektiğinden biraz sesli değil mi? Fan ayarlarına girerek dengeli ya da otomatik seçim yapabiliyor musunuz?
Evet sanki işlemci pompayı sürekli çalıştırıyor. Ama sıcaklıklar gayet iyi. Masaüstünden kasanın fanlarının hızını ayarlayabiliyorum. Sadece işlemci pompa ayarını yapamıyorum. Dediğim gibi egzoz fanı çıkarıp sıvı soğutucuyu koydum. Ama düşününce sorun olmaması gerekirdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı