Fanları bozuk bilgisayar kullanılabilir mi?

Bilgisayarımın fanları bilmediğim bir nedenden dolayı bozuldu, 3 tane fanı var stok fanlar oluyor sanırım bunlar. İşlemcinin fanı çalışıyor ama diğer üçü nafile. Sadece video vs izlemeyi veya tarayıcıda gezinmek istiyorum. Oyun oynamayacağım problem yaratır mı? Sistem RX 6500XT anakart B450MHP işlemci i3 10100F 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımın fanları bilmediğim bir nedenden dolayı bozuldu, 3 tane fanı var stok fanlar oluyor sanırım bunlar. İşlemcinin fanı çalışıyor ama diğer üçü nafile. Sadece video vs izlemeyi veya tarayıcıda gezinmek istiyorum. Oyun oynamayacağım problem yaratır mı? Sistem RX 6500XT anakart B450MHP işlemci i3 10100F 16 GB RAM.

Yani önermem ama bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum açıkçası. Kasanın kapağını aç veya arala egzoz fan olmadığı için o şekilde kullanabilirsin. İşlem yaparken ısıları kontrol et anormal bir yükseliş yoksa bir sorun çıkarmayacaktır muhtemelen.

Ben eski kasamı 1 yıl boyunca bozuk fanla kullandım bir şey olmadı ama istersen MSI Afterburner'dan sıcaklık değerlerini açıp öyle kullan çok yükselirse bilgisayarı kapatırsın.

3 fan dediğinize göre kasa fanı çalışmıyor. İşlemci fanı çalışıyor ise durum daha iyi fakat ekran kartı fanı çalışıyor mu? Sadece kasa fanları çalışmıyorsa kullanılır.

Ekran kartınızın ve işlemcininizin fanı çalışıyor ise sorun yaratmaz. Kasa kapağını açık kullanırsınız.

Ben eski kasamı 1 yıl boyunca bozuk fanla kullandım bir şey olmadı ama istersen MSI Afterburner'dan sıcaklık değerlerini açıp öyle kullan çok yükselirse bilgisayarı kapatırsın.

Ben 2 sene işlemci fanı bozuk kullandım sadece egzoz fan vardı o da 8cm. Oyun da oyna hocam hiçbir zararı olmaz. 98 derecede frekans kısıyordu işlemci.

Kasanın her yeri açık, ekran kartının fanını göremiyorum ama çalışıyor vaziyette ses geliyor.

Oyun da oynarsınız. O kadar ısınacak bir sistem değil bu. Benim kasamda hiç kasa fanı yok mesela.
Oyun oynamayı riske atmak istemiyorum hocam bir kaç konuda anakartın yanabileceğini falan okudum. Şimdi 1-2 bin liralık fan işlemi için 3-4 bin liralık olmaya gerek yok gibi.

Kasanın her yeri açık, ekran kartının fanını göremiyorum ama çalışıyor vaziyette ses geliyor.

Oyun oynamayı riske atmak istemiyorum hocam birkaç konuda anakartın yanabileceğini falan okudum. Şimdi 1-2 bin liralık fan işlemi için 3-4 bin liralık olmaya gerek yok gibi.

Benim kasam 2000'li yıllardan kalma kasa, sadece egzoz fanım var sorun yaşamadım. Dediğim gibi aşırı ısınırsa ya kapağını açarsınız, ya da fan temin edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı