Fansız laptop arayışı

Tam sessiz soğutma sistemlerinin eksik olduğunu düşünüyor musunuz ?

• Oy verenlerin toplamı
    9

3nurullah6

Megapat
Arkadaşlar benim bir laptopum var (acer 772g). Full HD, işlemcisi i7 4702 mq. Şu anda böyle bir laptopum var ve memnunum ancak ben üreticilerin soğutma sistemlerine karşı ilgisiz kaldıklarını düşünüyorum. Olaya şöyle bakıyorlar, koyarız bir fan, ısınırsa deli gibi döner ve soğutur. Hiç ne biliyim kimyasalları kullanarak fansız bir şekilde bu soğutma olayını neden kimse düşünmüyor onlarca yıldır ? Bilgisayarda çok durduğum için istemiyorum artık ses duymayı yani.
Fansız laptoplar buldum ama onlar 17.3 den küçük hatta 15.6 dan bile hem de full HD değiller ya da işlemcileri benim istediğim seviyenin çok altında. Fansız laptop hamleleri hep bu şekilde kaçamak üretimler. Az ısınan ve güçsüzler. Yeni üretim, kalıcı bir soğutma sistemi yok yani.
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel oyun bilgisayarları sıvı sogutma kullanıyorlar ekstra masraf çıkartmak istemediklerini düşünüyorum. Sonuçta fanı plastikten ucuzca üretebilirler.

Dediğin şey çok zor minibook lar var onlardanda pek bişi olmuo ayrıca ikisi bir arada hem tablet hem laptop olanlar fazsız modelleri mevcut ama dediğin gibi olsa fiyatlar katlanır. Ve o zamanda çoğu kişi almaz laptop yani o kadar kolay değil o işler insanlar ARGE' lere milyonlarda dolar boşuna yatırım yapmıyor. Herşey paraya göre ne kadar para o kadar gelişim.

Arkdaşlar kullanımda olan Notebooklar Masaüstü PC'lerle nerdeyse başabaş gidiyor..

İşlemci ve GPU'nun bu kadar dar bir alanda yüksek performansla çalışması elbette ısı sorunu oluşturur bunun üstesinden gelmek içinde şuanda konjuktördeki soğutma metodu budur.

Eğer nano teknolojide ilerleme kaydedip Soğutma veya Isınma sorunlarına çözüm bulabilirlerse bu Kompaktlığı sağlayabilirler.

Sessiz bilgisayar istiyorsan Core M kullanan Notebooklar var fakat onlarda performans'dan feragat ediyor.

Katılıyorum.

Gördüğüm kadarıyla, firmalar pek bu konular üzerine kafa yormak istemiyorlar.

Nedeni şunlar olabilir:

- Pasif soğutma, heatpipe, vaporchamber, vs. yapsa maliyeti yükselteceği için,
- Cihazı daha kalınlaştırmak istemedikleri için,
- Henüz gerekli soğutmayı dar alanda sağlayacak teknolojiye erişilmediği için,
- Bileşenler cayır cayır çalışsın ki ömürleri de kısalsın, biz de yeni modelleri satabilelim, diye düşündükleri için, vb.

Cep telefonları gibi.

Bize cep telefonları için en olmazsa olmaz özelliklerden bazıları nelerdir diye sorsalar:
- İki damla su sıçrayınca bozulmasın.
- Elimden yere düşünce pert olmasın.
- Demlik gibi ısınıp elimi rahatsız etmesin.
- "Gerçekten kırılmaz" bir camı olsun.
- Şarjı sorun olmasın.
vb. gibi şeyler deriz,

"Aman işlemcisi uçsun, grafik işlemcisi bilmem ne benchmarkında falanca puanı aşsın, RAM'i ise çeyreğini dahi kullanmayacak olsam da 32 Çikobayt olsun.
Ekranı bi milyon piksel olsun.
Dört tane kamerası, iki tane işlemcisi olsun."
Demeyiz.

Ama "Sana amiral gemisi yakışır koçum" diye bunları dayıyorlar.

Dizüstülerde de sanırım durum bundan ibaret.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı