Fantech Helios II Pro vs Helios II Pro S

Merhabalar, 3000 TL bandında en iyi seçeneklerden biri olan bu iki mouse hakkında bir karşılaştırma paylaşmak istedim. Helios II Pro S'i kendim bizzat kullanıyorum ancak genel olarak ullanıcı yorumlarından gideceğim ve tamamen eksiksiz bir inceleme yapmaya çalışacağım, tamamen okuyup beğenenler beğen tuşuna basarsa sevinirim hoşuma gider

Fiyat

Öncelikle fiyattan başlayalım. 26.06.2025 tarihinde bu iki Mouse'un internetteki en düşük fiyatı şu şekildedir:

Gördüğünüz gibi arada sadece 300 TL'lik çok basit bir fark var.
İndirimsiz fiyatında ise arada 500 TL'lik bir fiyat farkı var.

Şimdi bu iki mouse kafanızı karıştırabilir çünkü bir zamanlar iki ürünün fiyat farkında düz Pro modeli daha pahalıydı. Veya gördüğünüz gibi fiyat farkı çok düşük. Eğer bütçeniz Pro S almaya yetiyorsa ancak ''neden Pro S almalıyım?'' gibi bir ikileme düşüyorsanız bu konu sizin için yararlı olacaktır.

''Yazılı'' donanımsal bilgiler

Fantech Helios II Pro :

Pixart 3395 Sensör
Nordic 52833 MCU
TTC Gold optik switch
4K Hertz desteği ve kablolu 4K desteği
300 mAh batarya
Kaplama mevcut değil

Fantech Helios II Pro S :

Pixart 3395 Sensör
Nordic 52840 MCU
Huano Pink Dot Blue Shell Transparent switch
4K Hertz desteği ve kablolu 8K desteği
300 mAh batarya
Mat UV kaplama

Shape

Shape olarak iki Mouse aynı ve Zowie S2-DW'nin kopyası. S2'nin sevilen Shape'ine alışmış herhangi biri kesinlikle tercih edebilir.

Yapı kalitesi

Bu konu Mouse alırken elinize uygun Shape'e sahip bir Mouse almaktan sonra gelen 2. en büyük unsur. Yapı kalitesi leş olduktan sonra Donanımın nasıl olduğunun herhangi bir önemi yok.

Özellikle benim gibi yapı kalitesi takıntısı olan kişiler için yapı kalitesi aynı demek isterdim ancak değil. Yapılan kullanıcı incelemelerine göre insanlar Helios II Pro modelinin QC problemleri olduğunu belirtiyor.
Bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

''Ne yazık ki Helios bu noktada biraz yetersiz kalıyor. Buradaki kabuk sağlam ve tek delik alt plakada. Yeterince baskı uygularsanız bir miktar yan esneme var ve çok az miktarda da olsa tutuşumu sıktığımda biraz esnediğini hissedebiliyorum. Benim için sorun bu değil

Benim için sorun, yan duvarların alt plakayla birleştiği yerde gıcırdama ve hareket olması. Bu sorun kutudan çıkar çıkmaz yoktu ama fareyi kullanmaya devam ettikçe başladı ve giderek kötüleşti. İlk başta sadece az miktarda hareketle başladı, ancak şimdi duyulabilir bir gıcırtı ve eskisinden daha fazla hareket var. Bazı insanlar bunu umursamadan kullanabilir ama bu beni çok rahatsız ediyor.

Bu sorun beni gerçekten rahatsız etti ve daha da kötüleşmeye devam ederse, muhtemelen destek ekibiyle iletişime geçip bana yardımcı olup olmayacaklarını göreceğim. Bu gerçekleşirse/gerçekleştiğinde, bu yazıyı güncelleyeceğim ve bu sürecin nasıl ilerlediğini detaylandıracağım (hatırlamaya çalışacağım).

Bu ilk sürüm bir mouse ve ben ön sipariş vermiştim, dolayısıyla bu sorunun sonraki sürümlerde çözülmesi mümkün.
''

------------

''Kaplama beklediğimden daha pürüzsüz, seri bir o pro ve xlitev2 kullandım ve bu farenin üzerindeki kaplamanın plastik ve ucuz imo gibi hissettirdiğini söyleyebilirim. gıcırtı veya herhangi bir şey yok, yan düğmelerde sallanma yok, muhtemelen kalıplama işleminden dolayı altında sadece biraz fazla plastik var. kablo büyük bir “meh” ama işi hallediyor, şarj süresi boyunca pulsar PCMK60 kablomu değiştirmem gerekiyor, stok kablosuna kıyasla çok daha esnek ve daha yumuşak.''

Fantech Helios II Pro S modelinde ise bu sorunun çözüldüğü ve daha iyi olduğu açıklanmış.
Bakınız:

''Bence Fantech burada turnayı gözünden vurmuş olabilir. Helios Pro xd3v3'ümün çöp gibi olması umurumda bile değil. Pro S her yönden daha iyi. Kutudan çıktığı andan itibaren hiçbir sorun yaşamadım - Pro xd3v3'ün aksine tıklama ve ardından gıcırdama sorunları yaşadım. Kaplama iyi - benim superlight 2 ve nezuko ile aynı seviyede. Tıklama hissi harika. İyi bir tıklama ve anahtarlar maya veya atlantis mini 4k'dan daha iyi uygulanmış. Yapı tamamen sağlam hissettiriyor, ancak fareyi sadece 2 saat kullandım. Yaklaşık 2 hafta içinde gerçek bir inceleme ile geri döneceğim.''

Gördüğünüz gibi malzeme kalitesinin kullandığı Superlight 2 ve Pulsar X2 V2 Nezuko sürümünden daha iyi olduğundan bahsediyor.

Ayrıca o yorumun altına yorum atan bir kullanıcı:

''Helios xd2 v3'üm var, kablolu. hala bu faredeki gm 8.0 uygulaması tanrı gibi ve kaplama da zowie faresinin parlak versiyonu gibi iyi bir parlak kaplama. Helios S2 pro (kötü ttc optik anahtarlar ve ortalama kaplama) Ttc optik kullanan herhangi bir fare büyük bir eksikliktir. AimAdapt, bu huano pembe noktaların bir farede hissettiği en iyi şey olduğunu söylüyor. ki bu biraz çılgınca.''

Yani Pro sürümünün Switch'leri hakkında da şikayetler bulunuyor.
Zaten Fantech'in kullanıcı yorumlarına gerçekten çok ciddi önem veren bir marka olduğunu söyleyebilirim. Helios II Pro'daki kaplama ve switch problemlerinden sonra marka buna dikkat etti ve sonraki S modelinde tüm eksiklikleri giderdi.

ikisinde de geçerli olup hala çözülmemiş bir problem ise ürünlerin kablosu. Yanında glen kablo o kadar kıvrak ve döndürüşleri yavaşlatan bir şey ki, bu sorundan neredeyse herkes bahsetmiş.

Yani diyeceklerim bu kadardı Paranız varsa Pro S almaktan çekinmeyin.
Pro S'e çıkacak bütçeniz yoksa Helios II Pro fiyatına Scyrox V6 veya V8 bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…