İnceleme Fantech Helios II XD3V3 1K kablosuz fare

6 Haziran 2025'te bayram zamanı indirimiyle ve bir de forumdan bulduğum 50 TL indirim koduyla birlikte, Aras Kargo teslimatı seçerek Fantech Helios II XD3V3 1K kablosuz fare aldım. Bayram dolayısıyla 12 Haziran'da elime ulaştı.

1750007968686.png

Normal fiyatı ise 1,899.00 TL idi:

1750008037770.png

Farenin fotoğrafı da bu (yapay zeka ile kırptığım için arka kısmı biraz bozulmuş):

sticker.png

Fare için değerlendirme:

Açıkçası kutuyu açtığımda içinden ne çıkacağını biliyordum çünkü şu videoyu izlemiştim. Kablolu ve kablosuz için gereken her şey var diyebilirim. Dot skatez de geliyor. Direkt taktım ve soldaki butondan üstteki kablosuz moda aldım. Ortadaki kablolu ve alttaki de Bluetooth modu. Ben Bluetooth denemedim. Sağda da DPI ışığı yanıp sönüyordu. Kablosuz modda dongle takar takmaz fare çalıştı ve DPI'ı ayarlamaya çalıştım. Rengi kırmızı, yeşil, mavi ve pembe olarak yanıyordu. 400 DPI'dan başlayıp artıyordu. Yani kullanmak için aslında uygulamaya ihtiyacınız yok ama özelleştirme için var. RGB falan da yok zaten çok bir özelleştirme de olmuyor.

Özellikleri de benim için gayet yeterliydi çünkü daha çok ofis kullanımı gibi olacaktı. Çok üstün bir fareye ihtiyacım yoktu ama kolay bozulan farelerden sıkılmıştım. Bana bunun malzeme kalitesinin VXE R1'den iyi olduğunu söylediler ve ben de almaya karar verdim. Gerçekten malzemesi sert bir yapıda ve sıcak olmasına rağmen benim elimi terletmedi. Sadece elimin altında çok hafif kalıyor ve kayıyor. İlk kez pilsiz bir fare kullandığım için garip bir hafiflik hissi verdi. Optik switchleri oldukça başarılı. Tıklarkan nazik bir ses yapıyor. Orta tuş ise biraz sert kayıyor diyebilirim. Biraz sert ve hızlı kaydırdığım için umarım bozmam diyorum ama malzeme kalitesi güven veriyor. Yan tuşları da oynamıyor yerinden, gayet iyi yapmışlar ve yerleştirmişler. Altında ise boşluklar var hafifletilmesi için.

Altındaki boşluklar demişken altında toz tuttuğunu söylemek zorundayım ne yazık ki. Aşağıda da fotoğrafını görebilirsiniz. İki saat önce temizlemeye çalıştım ama bazıları yapışmış durumda ve sürekli yeni tozlar yapışıyor. Biraz can sıkıcı. Bunu da bir daha temizlemeden önce attım görmeniz için. İçine de toz alması endişe verici. Genel olarak bayağı beğendim.

stickerr.png

Özelliklerini uzun uzun anlatacak kadar müthiş fare bilgim yok ama onları da bırakalım şöyle:

1750008890731.png

Yazılım için değerlendirme:

Yazılımını açıkçası başarılı buldum. Aşağıya tüm sekmeler için fotoğrafları bıraktım. Uygulamaya girişte karşınıza çıkan fare fotoğrafına tıklıyorsunuz ve bu kısım geliyor.

Profil seçimi var yani farklı profiller ayarlayıp kullanabiliyorsunuz. Fare tuşlarına atama yapabiliyorsunuz. İkinci sekmede DPI ve fare ile ilgili ayarları yapabiliyorsunuz. Işığı açıktı ama ben kapattım, görünmüyor zaten altındaki ışık ve ben hep aynı DPI'da kullanıyorum. Birden fazla DPI hızı ekleyip farklı renkler atayarak farenin altından kontrol de edebiliyorsunuz yani.

Üçüncü sekmede makro ayarlıyorsunuz. Ben Technopat'ta çok vakit geçirdiğim için F2 F4 (yazım düzeltme) kısayolunu ekledim ve 4. tuşa atadım. 5. tuşta da o yüzden "refresh" yani sayfa yenileme var. Bayağı kullanışlı diyebilirim. Son sekmede de zaten yazılımla ilgili ayarlara ve bilgilere erişiyorsunuz.

Yazılım için: Download-mice – Fantech World

1750008993753.png

1750009014100.png

1750009047609.png

1750009068960.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı