Far Cry 5 ve Cyberpunk 2077 RTX 3070 ekran kartı kullanımı %70-97 arasında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

395051

Hectopat
@395051 PCH Diyot'un pek bir önemi yok. Benim daha yüksek oluyor boştayken. Sorunu işlemci değiştirerek çözdüm ben. R5 5600X'e geçtim ve 3700X'i sattım. Sonunda rahat bir nefes aldım. Siz de 3800X'i satıp, 5000 serisi işlemcilerden birine geçin bence. Şu an ekran kartı kullanım yüzdem 98'lerden aşağı neredeyse inmiyor.

Hocam merhaba ben 5000 serisi işlemciye geçtim sizin gibi. Zaten en son buradan yazmıştım ama benim hala şu an indirdiğim oyunlarda GPU kullanımı değişken. Mesela 2 pyun indirdim Far Cry 5 ve Cyberpunk 2077 bunlarda hala RTX 3070 ekran kartım %70-97 arasında değişken bir kullanım oluyor. Acaba oyundan mı? Ya da siz hangi uygulama veya oyunlarda eskiden düşük kullanım yaşarken şu an 5600X ile %97 kullanım sağlıyorsunuz. Düzelen Uygulama veya oyunların isimlerini yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@395051 Bahsettiğiniz oyunlar sorunlu. Onlar ile karşılaştırma yapmayın. Ekran kullanımı düşük bile olsa aldığınız FPS öncesine göre daha yüksektir büyük ihtimal. Aklıma gelen örneklerden birisi Rage 2. Şu an %99'dan aşağı düşüş olmuyor. Aynı şekilde Jurassic World Evolution da öyle. Optimizelerden dolayı her oyun ekran kartını tam olarak kullanmaz veya eski oyunlardır. Çok takılmayın. Performansta artış olup olmadığı daha önemli.

Artı -1 Eksi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı