Far Cry 5 VRAM kullanımını aşmak zararlı mı?

İşletim sistemi
Windows 10

KevinLevrone

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Sistemim aşağıda yazıyor. Ben Far Cry 5'i texture quality medium, diğerleri low, çözünürlük 1366x768 ayarlarında oynuyorum. Benim ekran kartımın 1.94 GB VRAM'i var ancak ben bu ayarlarda oynayınca 2.37 GB kullanıyor. Bunun sisteme bir zararı var mıdır? Sistemde kullanılabilir RAM 6 GB.

ASUS D509DJ-BR062T
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500U
Ekran Kartı: NVIDIA MX230 RAM: 8GB SSD: 256 GB M.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Sistemim aşağıda yazıyor. Ben Far Cry 5'i texture quality medium, diğerleri Low, çözünürlük 1366x768 ayarlarında oynuyorum. Benim ekran kartımın 1.94 GB VRAM'i var ancak ben bu ayarlarda oynayınca 2.37 GB kullanıyor. Bunun sisteme bir zararı var mıdır? Sistemde kullanılabilir RAM 6 GB.

ASUS D509DJ-BR062t
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500U.
Ekran kartı: NVIDIA MX230 RAM: 8 GB SSD: 256 GB M.2

Isı çok yükselmedikçe zararsız sadece aştığınız taktirde sistem belleğinden kullanacak ve sistem belleği VRAM hızına yetişemediği için FPS düşecek.

Merhaba dostlar. Sistemim aşağıda yazıyor. Ben Far Cry 5'i texture quality medium, diğerleri Low, çözünürlük 1366x768 ayarlarında oynuyorum. Benim ekran kartımın 1.94 GB VRAM'i var ancak ben bu ayarlarda oynayınca 2.37 GB kullanıyor. Bunun sisteme bir zararı var mıdır? Sistemde kullanılabilir RAM 6 GB.

ASUS D509DJ-BR062t
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500U.
Ekran kartı: NVIDIA MX230 RAM: 8 GB SSD: 256 GB M.2

RAM VRAM olarak kullanılıyor. Sorun yok.

Merhaba dostlar. Sistemim aşağıda yazıyor. Ben Far Cry 5'i texture quality medium, diğerleri low, çözünürlük 1366x768 ayarlarında oynuyorum. Benim ekran kartımın 1.94 GB VRAM'i var ancak ben bu ayarlarda oynayınca 2.37 GB kullanıyor. Bunun sisteme bir zararı var mıdır? Sistemde kullanılabilir RAM 6 GB.

ASUS D509DJ-BR062T
Bilgisayar raminden yer. 6 gb kullanılabilir ram varsa hiç deneme bence, oyunun minimum sistem gereksinimleri için bile 8 gb ram gerekiyor.

ASUS D509DJ-BR062T
Sistem eksik VRAM ihtiyacını RAM'den karşılar. 6 GB RAM biraz az, drop olabilir. Olmuyor ise oynayabilirsiniz.

Isı çok yükselmedikçe zararsız sadece aştığınız taktirde sistem belleğinden kullanacak ve sistem belleği VRAM hızına yetişemediği için FPS düşecek.
Ceza aldığım için geç dönebildim.Isı anlık olarak 95 e çıkıyor sonra 80 90 arası geziyor oyun içinde.95li derecelere çıkması da 1 saniyelik sonra 87li derecelere düşüyor.Bu zararlı mıdır hocam?
Bilgisayar raminden yer. 6 gb kullanılabilir ram varsa hiç deneme bence, oyunun minimum sistem gereksinimleri için bile 8 gb ram gerekiyor.
30 40lı fpslerde oynayabiliyorum bu ayarlarda en düşük patlamalı sahnelerde 24 fps gördüm.Zararı var mıdır?

Ceza aldığım için geç dönebildim. Isı anlık olarak 95'e çıkıyor sonra 80 90 arası geziyor oyun içinde. 95'li derecelere çıkması da 1 saniyelik sonra 87'li derecelere düşüyor. Bu zararlı mıdır hocam?

Hocam bu sıcaklıklar çok zararlı Laptop'u açın temizleyin ve termal macun yenileyin ben yapamam derseniz güvendiğiniz bir bilgisayarcıya veya servise gönderebilirsiniz.

Hocam bu sıcaklıklar çok zararlı Laptop'u açın temizleyin ve termal macun yenileyin ben yapamam derseniz güvendiğiniz bir bilgisayarcıya veya servise gönderebilirsiniz.
8 aylık laptop.Dediğim ayarlarda oynadığım için böyle oluyordur muhtemelen.
Bir de garantisi var laptopun.

30 40lı FPS'lerde oynayabiliyorum bu ayarlarda en düşük patlamalı sahnelerde 24 FPS gördüm. Zararı var mıdır?
Hayır bir zararı olmaz ama grafikleri düşürürsen FPS değerinde ciddi bir sıçrama yaşanır. Ayrıca sıcaklık değerlerin çok yüksek temizliğini yap laptopun, termal macun sür.
Dediğim ayarlarda oynadığım için böyle oluyordur muhtemelen.
Overclock yapmadıysan normal değerler değil o sıcaklıklar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı