Far Cry ve Watch Dogs'da CPU-GPU kullanım değerleri düşük

BayOcean

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem:

GPU: MSI GTX1650S 4 GB.
CPU: Ryzen 5 1600.
RAM: HyperX Fury 8 GB 2400MHz.
PSU: Corsair 550W.
Anakart: B450M S2H.

Yakın zamanda bir bilgisayar topladım. Bazı oyunlarda almam gereken değerin altında performanslar, gördüğümü düşünüyorum.

0lMwjB.png

Mesela Far Cry 5, Ultra ayarlar ve 1080P çözünürlükte ekran kartının en fazla %85'ini kullanabiliyor. Bu gözle görülecek bir sorun olmasa da, sistemin YouTube'daki testleriyle arasında 5-10 FPS'lik farklar oluşturabiliyor.

Gelgelelim, Watch Dogs 2'ye. Oyunum orijinal, değerlerim şu şekilde:

iblKA5.png

Oyunu GeForce Experience üzerinden optimize ettim, High ayarlar ve 1080P'de durum böyle. Hem GPU hem CPU kullanımım, %60'ların üzerine çıkamıyor ve FPS çok düşük. Biliyorum, RAM kapasitem çok düşük fakat Watch Dogs 2'nin, 16 GB vs 8 GB RAM testinde neredeyse hiç FPS farkı yok. Yine de, oyun içinde düşük RAM uyarısı alıyorum. Sebebi bu olabilir mi?

Not: Bu sayfadaki, ilk gönderim. Paylaşım veya kategoride bir hatam olduysa kusura bakmayın.
Öncelikle sistem:

GPU: MSI GTX1650S 4 GB.
CPU: Ryzen 5 1600.
RAM: HyperX Fury 8 GB 2400MHz.
PSU: Corsair 550W.
Anakart: B450M S2H.

Yakın zamanda bir bilgisayar topladım. Bazı oyunlarda almam gereken değerin altında performanslar, gördüğümü düşünüyorum.

0lMwjB.png

Mesela Far Cry 5, Ultra ayarlar ve 1080P çözünürlükte ekran kartının en fazla %85'ini kullanabiliyor. Bu gözle görülecek bir sorun olmasa da, sistemin YouTube'daki testleriyle arasında 5-10 FPS'lik farklar oluşturabiliyor.

Gelgelelim, Watch Dogs 2'ye. Oyunum orijinal, değerlerim şu şekilde:

iblKA5.png

Oyunu GeForce Experience üzerinden optimize ettim, High ayarlar ve 1080P'de durum böyle. Hem GPU hem CPU kullanımım, %60'ların üzerine çıkamıyor ve FPS çok düşük. Biliyorum, RAM kapasitem çok düşük fakat Watch Dogs 2'nin, 16 GB vs 8 GB RAM testinde neredeyse hiç FPS farkı yok. Yine de, oyun içinde düşük RAM uyarısı alıyorum. Sebebi bu olabilir mi?

Not: Bu sayfadaki, ilk gönderim. Paylaşım veya kategoride bir hatam olduysa kusura bakmayın.
Ram'in 2400 mhz olması aklımı karıştırdı. Bios'tan XMP ile kendi gücüne ayarladım, düzelteyim.
Ram: HyperX 8GB 3200 mhz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı