Rehber Farbar Recovery Scan ile Rapor Hazırlama

Konu içinde rapor paylaşacak olan kişi sorununu açıkça belirtmesi gereklidir.

Yazılımı bir klasör içine atıp altta verilen şıklar işaretli şekilde Scan yapın. Scan bitince klasör içinde çıkan txt dosyalarını rarlayıp dosya upload servislerinden birine upload edip paylaşın.
Kurallara uygun upload sitelerine upload edin. Örneğin:
Mediafire, RGHOST, Yandex disk(izin verilmiş olması lazım), One drive(izin verilmiş olması lazım), Google drive(izin verilmiş olması lazım) vb...

Farbar.jpg

Fixleme: Fixleyin dediğimizde kod içine verdiğimiz bütün hepsini seçip kopyala yapıp, FRST yazılımı yönetici olarak çalıştırmanız ve "fix" butonuna basmanız yeterlidir.

32 bit olanlar için:
64 bit olanlar için:

Son düzenleme:

Bakar mısınız hocam size zahmet.
Oyun oynarken arkada hiçbir site açık olmamasına rağmen 2 kez market reklamı sesi geldi ESET ile taratınca phishing trojan buldu karantinaya aldı Kaspersky ile taradım heur diye bir şey buldu temizledi temizledikten sonra Hitman Pro, Kaspersky ve Windows Defender ile bir kez daha taradım temiz çıktı yine de emin olamadım.

Windows kullanıcılarında farklı hesaplarda görüyorum sizin değilse kaldırmanız lazım. Kontrol edin bilgisayar yönetiminden.

1757248223767.png

Gri ile işaretlediğim kullanıcılar bana ait kullanıcılar, geri kalan 3 tane turuncu olan kullanıcı ise Xbox aile paylaşımı kullanıyorum arkadaşlarımla onlara ait ama isimleri biraz garip yapmış Windows anlamadım. Örneğin kullanan kişinin ismi Mehmet diyelim "meh" olarak işaretlemiş.
Birde hocam bunların dışında kalan 4 kullanıcı tamamen normal, değil mi?

Kaspersky güvenlik duvarı kapalı kullanıyorsunuz görülüyor.

Ajazz AK820PRO adında cihaz kullanıyorsunuz sanırım. Bu tür adı bilinmedik klavyeler sıkıntılı olabiliyor dikkat edin.

«How to survive» 1.0.0.11 (HKLM-x32\...\«How to survive»_is1 adında yazılıp şüpheli gözüküyor.

Anki, aster v2.51, fileoptimizer, file converter, r2modman 3.1.49, WinDirStat 1.1.2 bunları da kaldırın.

CoolerMaster\MasterPlus, Free Download Manager bunları da kaldırın.
Windows firewall ayarlarını varsayılana çekseniz iyi olur.

E diskini Kaspersky ile taratın. Ayrıca mam ile sistemi de taratın.

Kaspersky bir ara WARP'ı engelliyordu sanırım o yüzden onun ayarlarını oynarken kapatmış olabilirim geri açmayı denedim ama açma kısmını bulamadım bende kesin olsun diye Kaspersky fabrika ayarlarına döndürdüm açılmıştır herhalde artık.

How to survive oyununu crack olarak kurmuştum çok öncelerden ama herhalde bir ara dosyalarını kaldırmışım EXE olarak açılmıyordu sadece kısayolu vardı, bende Revo Uninstaller ile tüm kayıtlarını sildim herhalde o reg kayıtları da silinmiştir.

Anki ve file converter, FDM kullandığım için onları kaldırmadım onların haricinde diğer dediğiniz uygulamaların hepsini kaldırdım. Birde hocam bu uygulamaları neden kaldırmamı önerdiniz bunlar güvenlik zafiyeti falan mı oluşturuyor? Windows firewall ayarlarını varsayılana çektim dediğiniz gibi.

Ek olarak size o raporu attıktan sonra MBAM'ı kaldırdım çünkü aynı anda iki av arkada açık olsun istemedim onun yerine ek tarama aracı olarak ESET Online scanner ve eek tarayıcı uygulamalarını kurdum, ikisi ile de tüm sistem taraması yaptım sadece istenmeyen uygulama buldu. (windivert, reWASD, Minitoolpowerdatarecovery.dll Eset karantinaya aldı ama kaldırma seçeneği sunmadı, kaspersky ile kaldırmayı denedim o kaldırdı sanırım bu sefer.) bu iki taramaya ek olarak bir de Kaspersky ile tam tarama yaptım oda temiz çıktı, her ihtimale karşılık GlassWire ile ağı izledim orada da anormal bir şey görmedim. Bunların haricinde yapmamı önerdiğiniz bir şey var mı hocam? İmzanızda olan sistem tarama raporu 1 ile de bir rapor göndereyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi günler, zahmet olmazsa bakabilir misiniz?
Bilgisayar her açıldığında CMD açılıp 2 saniye çalışıyor, startupta hiçbir şey gözükmüyor hatta sadece basit programların olmasına rağmen bilgisayar açılışta çok yavaş, bazen file Explorer'da dolaşırken bile bilgisayarda bir yavaşlama oluyor. Bir ara bir network takip uygulaması kullanmıştım nereye veri gidip geliyor diye birçok tanımadığım anlamadığım yere veri gidiş-gelişi olduğunu görmüştüm uygulamanın adını hatırlamıyorum 1 sene geçti üstünden.
FRST

Hocam iyi günler, zahmet olmazsa bakabilir misiniz?
Bilgisayar her açıldığında CMD açılıp 2 saniye çalışıyor, startupta hiçbir şey gözükmüyor hatta sadece basit programların olmasına rağmen bilgisayar açılışta çok yavaş, bazen file Explorer'da dolaşırken bile bilgisayarda bir yavaşlama oluyor. Bir ara bir network takip uygulaması kullanmıştım nereye veri gidip geliyor diye birçok tanımadığım anlamadığım yere veri gidiş-gelişi olduğunu görmüştüm uygulamanın adını hatırlamıyorum 1 sene geçti üstünden.
FRST
Bir de eklemeyi unuttum, google aratma yaparken "unusual activity from your network" diyerek uyarı verip, 5 tane falan Captcha çözdürüyor. En başta şüphelenmeme sebep olan şey buydu hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı