Fare Algılanıyor Ama Çalışmıyor

Alicem Doğan

Kilopat
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
856
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 2 yıldır Redragon M808 kablolu faresini kullanıyorum. Bugün bilgisayarı açtığımda farenin ışıklarının yanmadığını ve imleci hareket ettirmediğini fark ettim. Bütün portları denedim ve başka bir bilgisayarda da denedim ancak sonuç hep aynı. Bilgisayar fareyi algılıyor ancak fare hiçbir şey yapmıyor. Redragon yazılımı da fareyi tespit edebiliyor ancak yine de fare hiçbir şekilde çalışmıyor.

Birkaç defa gözlemlediğim fare birkaç saniye yanıyor ve imleç sol aşağı doğru hareket edip duruyor. Ancak bu da her zaman olmuyor. Problem nedir?
 
Denemiş zaten hocam, dediğiniz gibi değişim zamanı gelmiş.
Şu anda bu ayarda fare alacak bütçeye sahip değilim. Garantiye yollasam yardımcı olurlar mı acaba?
 
Olurlar ama kullanıcı hatası deyip geride yollayabilirler. İlk önce ara konuş.
FSP Teknoloji ile konuştum, garanti geçtiği için 330 tl fiyat çıkardılar. Sizce servise götürmeye değer mi yoksa bu fiyatta farelere bakmamı önerir misiniz?

GÜNCELLEME
Arkadaşlar merhaba. Bu son mesajımdan sonra FSP ile görüşüp fareyi servise gönderme kararı almıştım. Göndermemden 2 hafta sonra da personel ile görüşmemde farede çip arızası olduğunu ve tamir edilemez olduğunu söylediler. Bunun üzerine fareyi geri getirmeleri için talepte bulundum. Bu süreçte herhangi bir ücret ödemedim.

Ardından yeni fare arayışlarına başladım ve yine burada açtığım bir konudan aldığım tavsiye üzerine Gigabyte Aorus M2 faresini satın aldım. Fareyi kullanalı 1 hafta olmuşken eski farem bugün kargodan elime ulaştı.

Farenin bozuk olduğunu bile bile çalışıp çalışmadığını denemek için bir kez daha fareyi bilgisayarıma taktım. Gelin görün ki fare tıkır tıkır çalışıyor. Işıkları, fonksiyonları ile eskisi gibi çalışıyor. Çok şaşırdım ve nasıl çalıştığını hala anlayabilmiş değilim çünkü fare onarılsa bunu söylerlerdi ve elbette ücretini isterlerdi ki onarılamaz olduklarını kendileri söylemişti. Ama yine de teknik olarak cebimden 300 TL çıktı çünkü yeni fareyi çoktan almıştım.

Anlayacağınız şu anda elimde 2 tane çalışan oyuncu faresi ile buruk bi tebessüm içindeyim. Ne olur ne olmaz eskisinin başına her an bir şey gelebilir, bu yüzden yeni aldığım fareyi iade etmeyi düşünmüyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı