Fare bağlantı kopma sorunu

Arbiter Mundi

Centipat
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
12
Bilgisayaramın güç kablosu monitörümün kablosu ve birkaç kablo daha aynı prize takılı. Bu prize şarj aleti taktığımda faremin bağlantısı anlık kopuyor geri geliyor daha sonra bazı takılmalar olup düzeliyor. Şarj kablosu bazen kıpırdadığında da bağlantı kopması oluyor sebebi nedir acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu adaptörünüz bu prize ilk takılma anlarında bir paraziti oluşturuyor (kendi içinden bunu önleyen bir iç filtre (EMI) olması lazımdı, bu görev yapmıyor) ve PC bunu filtrelemeden içine alınca mause'u direk etkiliyor demek ki, kablosunu oynattığınızda kablo bağlantısı gidip (belki olası kablo iç kırıklarıyla) geldiğinden bu olabilir. Uzak ve başka bir prizle veya başka bir uzatmayla adaptörü kullanırsanız bu sıkıntı ortadan kalkabilir.

Ayni durum başka bir odada HP renkli yazıcım/masaüstü PC'im arasında, yazıcının ilk başlangıçtaki darbeli çalışmasıyla masaüstü PC'nin re-start atmasıyla son zamanlarda oldu ve yazıcıya daha uzak prizden elektriği uzatmayla getirdiğimde bu düzeldi. Başka bir alternatifi bir EMI filtreyle bu adaptörü birlikte kullanmanızdır, ama başka prizler veya uzatmayla adaptörü kullanmayı deneyip bu durum çözülürse gereksiz masrafa gerek yoktur. Başka priz veya uzatmalarla bu adaptörü kullanırsınız, örneğin. Kolay gelsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı