Fare DPİ ayarı nasıl iyi olur?

Makaleler
16
Yer
Antalya
Farem 7200 DPİ ye kadar ulaşabiliyor ancak öyle yapınca ufacık harekette ekranın bir ucundan diğerine gidiyor. Ben 800'de kullanıyorum. Fakat merak ettiğim konu şu: O kadar yüksek DPİ neye yarıyor? Mesela diyelim oyun oynarken 800 DPİ ayarlı ve oyun içinden de fare hassasiyeti 3'te. Bunun yerine DPİ'yi 2400 yapıp fare hassasiyetini 1'e düşürürsek de aynı şey mi olur yoksa daha kaliteli/kötü mü olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar fazla DPI ayarı genelde büyük monitörlerde iş yapan insanlar için ayrılmış bir sayı. 49 İNC monitörde 800 DPI kullanırsanız kağnı gibi gelir ama biraz DPI arttırıp satış yapabilme şansını kaçırmıyorlar. Özellikle ucuz markaların satış yöntemlerinden birisi, büyük şirketler genelde oyun üzerine oldukları ve kanıtladıkları için o konuda bilgi sahibidirler. Bu arada ben de Antalya' lıyım.

O kadar fazla DPI ayarı genelde büyük monitörlerde iş yapan insanlar için ayrılmış bir sayı. 49 İNC monitörde 800 DPI kullanırsanız kağnı gibi gelir ama biraz DPI arttırıp satış yapabilme şansını kaçırmıyorlar. Özellikle ucuz markaların satış yöntemlerinden birisi, büyük şirketler genelde oyun üzerine oldukları ve kanıtladıkları için o konuda bilgi sahibidirler. Bu arada ben de Antalya' lıyım.

49 inch olup da yine 1080p olursa bir kenardan diğer kenara götürme mesafesi aynı olur. Bana göre çözünürlük artınca DPİ artmalı gibi geldi ya neyse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı