Fare durduk yere bozuldu

yrgnoyn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç gün önce klavyemin bozuldu hakkında konu açmıştım. Hiçbir sebep yokken klavye komple bozulmuştu profilimden o konuya da bakabilirsiniz. Bugün de farem bozuldu. Şöyle garip bir yanı var imleci hareket ettirebiliyorum fakat masaüstünde, görev çubuğunda, ayarlarda hiçbir şeye basamıyorum. Tarayıcımda ise fare hiçbir sorun yokmuş gibi çalışıyor. Kısaca bilgisayar fareyi algılıyor fakat masaüstü ayarlar gibi işletim sistemiyle alakalı olan yerlerde sol tık sanki bozuk gibi hiçbir şeye basamıyorum. Umarım anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.
İşletim sistemi: Windows 11.
Mouse modeli: SteelSeries Rival 3

Merhaba, birkaç gün önce klavyemin bozuldu hakkında konu açmıştım. Hiçbir sebep yokken klavye komple bozulmuştu profilimden o konuya da bakabilirsiniz. Bugün de farem bozuldu. Şöyle garip bir yanı var imleci hareket ettirebiliyorum fakat masaüstünde, görev çubuğunda, ayarlarda hiçbir şeye basamıyorum. Tarayıcımda ise fare hiçbir sorun yokmuş gibi çalışıyor. Kısaca bilgisayar fareyi algılıyor fakat masaüstü ayarlar gibi işletim sistemiyle alakalı olan yerlerde sol tık sanki bozuk gibi hiçbir şeye basamıyorum. Umarım anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.
İşletim sistemi: Windows 11.
Mouse modeli: SteelSeries Rival 3
Peki sağ tık çalışıyor mu?

Yüksek ihtimalle ayarlarıyla oynamışsınızdır. Çünkü imleç hareket ediyorsa demekki fareyi algılıyor. Farenize hiç vurdunuz mu? Mesela oyuna sinirlenip

Bana donanımsal bir sorun yok gibi geldi, eğer işletim sisteminden kaynaklıysa şöyle bir şey yapabiliriz.
Disk Yönetiminden herhangi bir diskinizden biraz bölüm ayırıp, o bölüme windows 10, 7 veya linux kurabilirsiniz. Böylece format atmadan sıkıntının işletim sistemi kaynaklı olup olmadığını anlarız.

Faresiz disk yönetimine girmek için Windows+R>diskmgmt. msc yazabilirsiniz.

Peki sağ tık çalışıyor mu?

Yüksek ihtimalle ayarlarıyla oynamışsınızdır. Çünkü imleç hareket ediyorsa demek ki fareyi algılıyor. Farenize hiç vurdunuz mu? Mesela oyuna sinirlenip

Yok hocam Windows'ta tamamen çalışmıyordu sadece imleç hareket ediyordu

Bana donanımsal bir sorun yok gibi geldi, eğer işletim sisteminden kaynaklıysa şöyle bir şey yapabiliriz.
Disk Yönetiminden herhangi bir diskinizden biraz bölüm ayırıp, o bölüme Windows 10, 7 veya Linux kurabilirsiniz. Böylece format atmadan sıkıntının işletim sistemi kaynaklı olup olmadığını anlarız.

Faresiz disk yönetimine girmek için Windows+R>diskmgmt. MSC yazabilirsiniz.

Başka bir arkadaş CTRL alt del yapıp geri kapamayı önermiş yaptım ve şu an çalışıyor fakat neden kaynaklı çalışmıyordu anlamadım. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı