Fare sensörü değiştirilir mi?

Zor ama imkansız değil. Çok uğraşmanız gerekiyor. Ancak aynı tip sensör olmalı aynı tür optik sensörse evet mümkün.

Hocam benim fare ile sıkıntım yok şu an elimde zaten Razer Viper 8KHz var ama merak ettim yani ben kendim yapamaz mıyım?

Farenin sensörü vs değişmez bu fikri unutun. Farenin sensörünü sök ona tak çalışsın diye bir şey yok bunun bir ton yazılımı var, kalibrasyonu var, farenin içinde mikro işlemci var vs. Farenin sensörünü değiştiremezsiniz, bire bir aynı sensöre sahip farelerin sensörünü lehimleyip diğerine takma fikri mantıklı gibi gelse de o da olmaz. Benzer özelliklerde farklı sensörler kullanan fareler var. Ayrıca o sensör PCB'ye tam 90 derece açı ile lehimlenmiş, onu nasıl 90 derece açı ile milimetrik lehimleyeceksiniz? Kısaca değişmez.

İçindeki clipsler felan değişiyor ama sensörü hiç sanmıyorum, yazılımla bir sürü ayarlamalar yapılıyor, sen o mouseyi havaya kaldırdığında ne kadar mesafede deaktif olacağı bile hesaplanıyor, net konuşmak istemem ama zor gibi.

Peki merak ediyorum şu anki farem Razer Viper 8KHz bunu kablosuz yapabilir miyim?
Zor ama mümkün, fakat randıman alamazsın, kabloyu kestiğini bluetooth bağlantılarını vs. yaptığını düşünürsek bile pil olayını çözmek çok zor, şarjlı pil alsan nasıl şarj edeceksin, fareye ne kadar güç gidecek vsvs. çok saçma olur, en sağlıklısı sen fareni satıp ikinci kablosuzlara bak. Ayrıca youtubeda yabancı kanallarda vardı kablosuz dönüşüm felan, bi ara izlemiştim, inceleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı