Merhaba. Virüslü bir bilgisayarda kullanılmış fareyi yeni formatlanan bilgisayara takıp kullanırsam virüs bulaşabilir mi?
Niye herkes yanlış bilgi almış?
Arkadaşlar ne kadar atmasyon fikirleriniz var sizin öyle. Sizin ben canınızı yerim.Razer, Logitech gibi fareler uygulama ayarı olmadan da kendine has hafıza depolamaları var. Bu özelliklere sahip bir fare kullanıyorsanız eğer farenin yazılımına virüs bulaşıp oradan da geçebilir. Çok düşük bir ihtimal ama imkansız değil.
Çünkü bulaşabilir bu yüzden.
Bu tip belleklerde genelde klavye veya mouse sürücüleri bulunuyor. Bellekler sisteme takıldıkları anda sistem, yeni bir mouse veya klavyenin takıldığını düşünerek gerekli sürücüleri doğrudan bellekten kurmaya başlıyor. Bu aşamada da belleğin içerisindeki zararlı sürücüler sisteme kuruluyor ve sisteminiz enfekte haline geliyor.
Bu tip bir saldırının doğuracağı sonuçlar, aslında kurbanın davranışlarına göre değişir. Kurban, eğer ki belleği herhangi bir ağa bağlı olmayan offline bir sistemde yürütürse, sistem enfekte olsa bile herhangi bir veri sızıntısı yaşanmayacaktır. Ancak kurban, belleği doğrudan ağa bağlı bir kurum sisteminde veya kişisel sisteminde yürütürse, enfekte olan sistemden veri sızıntısı gerçekleşebilir.
Bu, saldırının sadece görünen yüzü. Saldırgan, enfekte olan sistem aracılığıyla aynı ağdaki diğer sunuculara ve sistemlere yayılabilir, enfekte sayısını artırabilir. Bu durumda kurbanın içerisinde bulunduğu ağın tamamı enfekte olabilir.
Bilgisayarınıza FBI, CIA falan girmeye çalışmıyorsa bulaşmaz...
Hayır, demek istediği, özel olarak hedef alınan birisi değilseniz kimse size bu yapmak için uğraşmaz.Fareni ver bak bakalım sana ne kadar virüs varsa nasıl bulaştırıyorum. CIA, FBI ajanı mı oldum şimdi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.