Farenin orta tekeri nasıl tamir edilir?

Memoteemir

Decapat
Katılım
18 Ağustos 2021
Mesajlar
513
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, 1 yıl önce Glorious Model O mouse aldım. Şimdi bir yolculuk sırasında orta tekerleği bozuldu, boşa dönüyor. Nasıl tamir olur bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 1 yıl önce Glorious Model O mouse aldım. Şimdi bir yolculuk sırasında orta tekerleği bozuldu, boşa dönüyor. Nasıl tamir olur bilen var mı?
Tamir edilmesi en zor mekaniklerden biri de fare tamiridir. Alttaki yapışkanlı stickerları çıkartarak. Vida deliklerini bulun, vidaları çıkartın. Üst gövdeyi alt gövdeden ayırın - dikkat edin tırnak falan kırılmasın - ondan sonra orta tekerleğin denk geldiği kısım kırılmış mı ona bakın ya kırılmıştır ya da yuvasından çıkmıştır. Yuvasından çıktıysa birbirine tutturacak şekilde yerleştirin. Kırıldıysa geçmiş olsun.
 
benim g102 mouse'umda aynı, içini açtığımda tekerleğin bakıra değmesini sağlayan ince plastik parçanın koptuğunu gördüm yapacak bişey yok garantiye verin
 
Birkaç saat önce bu durumu yaşadım, bu tekerin döndürdüğü yere giren kısım kırıldı. Çok ince bir uç yapıştırılsa bile ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ben yine de yapıştırdım. Kırılan kısımları zımparaladım bunu tırnak makası ile yaptım. Sonra bu Şip-Şak diye tabir edilen yapıştırıcıdan bir damla döktüm ve kırılan kısmı tam ortalayacak şekilde koydum. 10-15 saniye içinde yapıştırıcı kuruyor üstüne sprey sıktım. Daha sonra yapıştırıcı kaynaklı tekerin uç kısmı kalınlaştı ve yerine girmedi bunu da zımparaladım. Tekeri yerine taktım şu an için bir problem gözükmüyor elbette eskisi gibi sağlıklı değil ancak iş görüyor. 2. yöntem ise aynı model başka bozuk fare bulup ona takmak olacaktır. Bakalım benim tamir ne kadar beni götürecek.
 
Son düzenleme:
Birkaç saat önce bu durumu yaşadım, bu tekerin döndürdüğü yere giren kısım kırıldı. Çok ince bir uç yapıştırılsa bile ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ben yine de yapıştırdım. Kırılan kısımları zımparaladım bunu tırnak makası ile yaptım. Sonra bu şip-şak diye tabir edilen yapıştırıcıdan bir damla döktüm ve kırılan kısmı tam ortalayacak şekilde koydum. 10-15 saniye içinde yapıştırıcı kuruyor üstüne sprey sıktım. Daha sonra yapıştırıcı kaynaklı tekerin uç kısmı kalınlaştı ve yerine girmedi bunu da zımparaladım. Tekeri yerine taktım şu an için bir problem gözükmüyor elbette eskisi gibi sağlıklı değil ancak iş görüyor. 2. yöntem ise aynı model başka bozuk fare bulup ona takmak olacaktır. Bakalım benim tamir ne kadar beni götürecek.

Bende tamir edebildiğim kadar ettim şu an tekerlek üstüne basılmıo ama tekerleği dönüyor.
 
aynı sorunu yaşadım içini açtım. benimki rival 3 bu arada. tekeri tutan dallardan biri kırılmış. vahşi kapitalizmin bir tezahürü olarak tabiki bu parçayı internette bulamadım. sadece aliexpreste var ve 14 temmuzda yani 1buçuk ay sonra geliyor :D. yapıştırmayı deneyeceğim. bakalım
 
Aynı sorunu yaşadım içini açtım. Benimki Rival 3 bu arada. Tekeri tutan dallardan biri kırılmış. Vahşi kapitalizmin bir tezahürü olarak tabii ki bu parçayı internette bulamadım. Sadece AliExpress'te var ve 14 Temmuz'da yani 1buçuk ay sonra geliyor :D. Yapıştırmayı deneyeceğim. Bakalım.

Bende denemiştim yapıştırmayı ama çok uzun ömürlü olmuyor ne yazık ki.
 

Geri
Yukarı