Fareyi hareket ettirdiğimde Windows Gezgini %10 CPU kullanıyor

Makaleler
5
Daha fazla  
İşlemcim Ryzen 5 3600X. Bu sorun yeni çıktı. Mouseyi ne zaman hareket ettirsem Windows gezgini %10 CPU kullanıyor. Bir türlü çözemedim. Mouse Hz'sini düşürdüm gene de fayda etmedi. Bir sürü yöntem denedim, virüs yok, crack uygulama yok.

Benim faremin hz değerini artırınca başıma geliyordu bu, 1000 hz yapınca %100'e dayanıp fare ve taşıdığım pencereler kasmaya başlıyor. i5-7400 kullanıyorum Windows 10 ve 11'de oluyordu.

Anlik spike atmasi normal takmayin boyle seylere bu kadar, sisteminizin ve oyunlarin keyfini cikarin kendinize gereksiz dert edinmeyin.
Sıkıntı spike atması değil oyun kalitemi etkilemesi. 200FPS'lerden 90'a düşüyor ve ben 144Hz monitör kullanırken çok kötü hissediyorum.
Windows 11'e geç demişti Windows update ben de geçtim.
Gene aynı. Sanırsam sonradan geldi bu çünkü önceden %1-2'yi geçmezdi.

Tabi ki cpu kullanimi artacak, yaptiginiz her hareket işleniyor, mouse hareketleri de dahil

Bende Windows update ile geçtim Windows 11'e ama sonra format ile geçtim. Emin değilim ama belki ilgisi olabilir. Çünkü klasör açılış hızlarını falan etkiliyor, belki onu da etkiler.

Yakın zaman içerisinde ekran kartını güncellediysen bu sorunu yaşıyorsundur. Ekran kartının eski sürümünü yükle sorun ortadan kalkar.

İşletim sisteminiz sanırsam Windows 11. Ben şu anlık Windows 10 kullanmaktayım, size öneriyorum.

İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…