Farklı CL Değerindeki RAM’ler Birlikte Çalışır mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimizde Crucial’in 2x4 CL8 1600MHz RAM’leri var ancak bir tanesinin bozulması üzerine bugün yeni RAM alacağız. Yalnız küçük bir sorunumuz var elimizdeki RAM’ler Vatan ve İtopya’da yok, biz de sadece elden alabiliriz.

Her zaman aynı marka ve özelliğin mümkün mertebe kitin tavsiye edildiğini biliyorum ancak ne elimizdeki özelliklerde ne de markada RAM bulamadık elden alabileceğimiz.

Sorum şu, CL9 veyahut 10 değerli 1600MHz bir RAM alsak çalışır mı, bir sorun yaşar mıyız?

Halen daha kullandığım eski bir bilgisayarımda 1'i 1600 Mhz, diğeri 1333 Mhz ayrıca CL değerleri farklı markaları farklı 2 RAM var. Yıllardır çalışıyor. Uyumsuzluk gariplik yabancılık çekmiyor ikisi de. Birinin adı Samsung RAM, diğeri kimsenin adını dahi bilmediği Nanya RAM.

Ama siz gene siz olun. Aynı marka aynı değerler aynı frekans aynı Mhz alın. Mümkünse aynı mağazadan bir de aynı satıcıdan alın. : )

Son düzenleme:
Frekans , CL gibi değerlere bakmıyor aslında. Çünkü hangisi daha düşükse BIOS tarafından otomatik olarak o frekansa sabitleniyor. Önemli olan uyumsuzluk yaratmaması. Üreticiler pek tavsiye etmese de alıp deneyebilirsiniz. Ancak garanti vermeyelim.

Bunu kendi bilgisayarıma yapıyor olsaydım şansımı dener alırdım ancak kuzenimin bilgisayarına yaptığımız için mesuliyet almak istemedim. Bütçesini ayarladıktan sonra yeni bir 2x4 ya da tek 8 alacak zira aynı markadan bulamadığımız gibi piyasada doğru düzgün DDR3 de kalmamış. Sistem ileriye dönük olmadığı için ekstra bir yatırım yapmak da istemiyoruz.

Bir kaç gün içinde kendi RAM’lerimden birini söküp onun sisteminde deneyeceğim en azından merakımı giderebilmek için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı