Farklı CL değerli RAM'ler beraber kullanılabilir mi?

muhammedekilinc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayarımın sahip olduğu RAM: RAM 1
Eklemek istediğim RAM: RAM 2

MHz, marka aynı lakin mevcut sistemimdeki 4 GB CL 19 iken. Eklemek istediğim model RAM 8 GB CL 15. 2. RAM'i satın almayı düşünüyorum, alırsam bir uyumsuzluk veya çalışmama durumu oluşur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
CL değerlerinin uyması gerekli. Yoksa mavi ekran hatası alabilirsin. Artı Mhz'leri de iyi olursa sizin için daha iyi olacaktır.

Bilgisayarımın sahip olduğu RAM: RAM 1
Eklemek istediğim RAM: RAM 2

MHz, marka aynı lakin mevcut sistemimdeki 4 GB CL 19 iken. Eklemek istediğim model RAM 8 GB CL 15. 2. RAM'i satın almayı düşünüyorum, alırsam bir uyumsuzluk veya çalışmama durumu oluşur mu?
Sorun yaşayanlar olabiliyor. 2. ram olarak farklı gecikme değerine sahip ram almak yerine elinizdekini satmayı deneyip 2 adet aynı özelliklere sahip ram alabilirsiniz. Böylelikle sorun yaşama ihtimaliniz minimum seviyeye iner.

CL değerlerini elle ayarlarsanız sorunsuz kullanabilirsiniz. CL değerleri farklı RAM belleklerde BIOS doğru CL değerlerini otomatik seçmekde sorun yaratabiliyor. Bu da RAM uyuşmazlığı diye tabir ediliyor. Oysaki böyle bir tabir yanlıştır. Yanlız RAM seçerken CL ve volt değerleri birbirine biraz daha yakın modeller seçmeye özen göster. Yoksa CL değerlerini elle ayarlamakda büyük zorluk çekebilirsin. Gösterdiğin iki RAM arasında CL değerleri biraz fazla. Bu yüzden zorlanabilirsin. Farklı bir RAM seçsen senin için daha iyi gibi.

CL değerlerini elle ayarlarsanız sorunsuz kullanabilirsiniz. CL değerleri farklı RAM belleklerde BIOS doğru CL değerlerini otomatik seçmekde sorun yaratabiliyor. Bu da RAM uyuşmazlığı diye tabir ediliyor. Oysaki böyle bir tabir yanlıştır. Yanlız RAM seçerken CL ve volt değerleri birbirine biraz daha yakın modeller seçmeye özen göster. Yoksa CL değerlerini elle ayarlamakda büyük zorluk çekebilirsin. Gösterdiğin iki RAM arasında CL değerleri biraz fazla. Bu yüzden zorlanabilirsin. Farklı bir RAM seçsen senin için daha iyi gibi.
Sağolun hocam sizin bana önerdiğiniz 8GB Ram var mı acaba ürün linkini atarsanız sevinirim hazır indirim günleri gelmişken kaçırmak istemiyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı