Farklı dereceli gözler için lens nasıl alınır?

Olabildiğince düzenli kullanmaya çalış 1 ay olunca at. Zaten kullanılmayacak gibi olduğunda gözlerinde fena batma hissettirir. Eğer öyle hissedersen daha zamanı gelmediyse solüsyon damlatıp bir daha dene ama hissiyat devam ederse takma.

Teşekkür ederim, aylık olarak alırken nasıl oluyor acaba? Ayda bir tanesini açıp bir ay boyunca kullanmam mı gerekiyor?

Attığınız solüsyonun yanındaki kutuya lensleri ve solüsyonu damlatıp gece bekletip tekrar takıyoruz, doğru mu?
Aynen kullanmadığında kutunun içinde solüsyonda bekleyecek.

Bunlar dışında tavsiye olarak yanında çantanda daha ufak bir solüsyon ve ekstra lens kutusu taşımanı tavsiye edebilirim. Çok uzun kullanımlarda bazen batma veya gözümü fazla ovuşturma durumunda lensin gözden çıkması gibi durumlar olabiliyor.

Son düzenleme:
Bunlar dışında tavsiye olarak yanında çantan da daha ufak bir solüsyon ve ekstra lens kutusu taşımanı tavsiye edebilirim. Çok uzun kullanımlarda bazen batma veya gözümü fazla ovuşturma durumunda lensin gözden çıkması gibi durumlar olabiliyor.

Ekstradan yeni lens açıp kutuya mı koymalıyım hocam?

Yok hocam amaç o an o lensleri kaybetmemek. Mesela daha 10 gün kullandınız o lensleri ve dışardayken gözünüzü ovuşturdunuz lens çıktı. ona tekrar solüsyan damlatıp takmak doğru olur veya o an takmak istemiyorsanız kutusuna koyarsınız

İyi günler, doktor kontrolüm sonrası iki gözüme BC 8.3-8.5 arası değer verildi ve lens almak istiyorum. DIA değeri reçeteye yazılmamış. Sol gözüm -3.00 sağ gözüm ise -1.00 şeklinde. İkisi için nasıl tek bir kutuda lens alabilirim?
Bir optikçiye gittiğim zaman 6 aylık lenslere 3 bin TL dedi, internetten aynı değerlerde 6 adet lens olan ve tanesi 1 ay kullanabilen lensler ise 550 TL civarı. Neden bu kadar yüksek bir miktar söylediler bilmiyorum.
Lensleri nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum, kullanan biri varsa nasıl kullanıldığını söyleyebilir mi?

Sakın optikçilerden lens alma, ben yıllar önce optikçiden 1 kutuyu 300'e alırken internette 100 TL'ye satılıyordu, bunu öğrenince son siparişimi iptal edip internetten almıştım. Dereceler farklı olduğu için 2 kutu alacaksın. 4 yıldır bu siteyi kullanıyorum, zor değil, sipariş edeceğin modeli seçersin, değerleri girer ve sipariş verirsin. 1 aylık lensler biraz daha kalın olur, bir de 2 haftalık lensler var onlar daha inceler ve onlar da kullanıma göre 1 aya kadar gidebiliyor. Bu siteye gir biraz bak, muhtemelen sana verilen fiyatın yarısına bulursun aynı markayı.

Yok hocam amaç o an o lensleri kaybetmemek. Mesela daha 10 gün kullandınız o lensleri ve dışardayken gözünüzü ovuşturdunuz lens çıktı. Ona tekrar solüsyan damlatıp takmak doğru olur veya o an takmak istemiyorsanız kutusuna koyarsınız.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, iyi geceler hocam. Birkaç gün sonra artık net göreceğim sonunda.

Sakın optikçilerden lens alma, ben yıllar önce optikçiden 1 kutuyu 300'e alırken internette 100 TL'ye satılıyordu, bunu öğrenince son siparişimi iptal edip internetten almıştım. Dereceler farklı olduğu için 2 kutu alacaksın. 4 yıldır bu siteyi kullanıyorum, zor değil, sipariş edeceğin modeli seçersin, değerleri girer ve sipariş verirsin. 1 aylık lensler biraz daha kalın olur, bir de 2 haftalık lensler var onlar daha inceler ve onlar da kullanıma göre 1 aya kadar gidebiliyor. Bu siteye gir biraz bak, muhtemelen sana verilen fiyatın yarısına bulursun aynı markayı.

Zaten çok pahalı fiyat verdiler, almazdım. Dıa denilen değerin ne anlama geldiği hakkında bir fikrim yok fakat reçeteye girilmemiş. Bunun hakkında ne yapmalıyım, bir sorun oluşturur mu?

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, iyi geceler hocam. Birkaç gün sonra artık net göreceğim sonunda.

Zaten çok pahalı fiyat verdiler, almazdım. Dıa denilen değerin ne anlama geldiği hakkında bir fikrim yok fakat reçeteye girilmemiş. Bunun hakkında ne yapmalıyım, bir sorun oluşturur mu?

Dia çap oluyor, o standart gibi bir şey, 14,50 olur. Bc de genelde 8,60 - 8,40 olur. Bahsettiğim lens satıcısı 1-2 günde teslimat yapıyor ve hiç sorun yaşamadım. İlk kullanırken refleks olarak elini gözüne değdirmek çok zor olacak, bilen birisi yanında olursa iyi olur. Lensi almadan önce elini iyice yıka ve havluya değdirmeden, tüy bulaştırmadan biraz çırpıp veya ucunu lens losyonuyla yıkayıp sonra lensi öyle alır takarsın. 2-3 günde bir lens suyunu değişirsin. Yanında veya çantan da daima losyon dolu bir kutu olsun ne olur ne olmaz diye. Bir de lensin üzerinde 1-2 hafta sonra biraz puslanma oluşuyor, onun için lensi elinde hafifçe ovalayarak lens losyonuyla yıkaman gerekir, ben avuç içimi temizce yıkayıp avucumun ortasında yaparım o işi. Lens güzel ama yıllarca kullandıktan sonra gözlerde kuruluk yapıyor, ben eskiden gözlük kullanmaya çok terstim ama zamanla daha da alıştım, metal olmayan, evde veya dışarıda giyilebilecek basit bir gözlük de alırsın. Evde lens takmayı düşünme, zaten bilgisayara bakmaya çalışırsan çok zorlandığını fark edeceksin. Lensler gözündeyken uyursan çok problem olmaz ama yine de iyi bir şey değil. YouTube'da lens kullanımı diye aratıp böyle temel şeyleri uygulamalı bulabilirsin. Marka olarak acuvue i kullanıyorum fena değil. Lens sipariş edecek olursan sipariş vereceğin yerle görüşüp lens reçeteni onlara yollayabilirsin ve daha rahat olur senin için.

Dia çap oluyor, o standart gibi bir şey, 14,50 olur. Bc de genelde 8,60 - 8,40 olur. Bahsettiğim lens satıcısı 1-2 günde teslimat yapıyor ve hiç sorun yaşamadım. İlk kullanırken refleks olarak elini gözüne değdirmek çok zor olacak, bilen birisi yanında olursa iyi olur. Lensi almadan önce elini iyice yıka ve havluya değdirmeden, tüy bulaştırmadan biraz çırpıp veya ucunu lens losyonuyla yıkayıp sonra lensi öyle alır takarsın. 2-3 günde bir lens suyunu değişirsin. Yanında veya çantan da daima losyon dolu bir kutu olsun ne olur ne olmaz diye. Bir de lensin üzerinde 1-2 hafta sonra biraz puslanma oluşuyor, onun için lensi elinde hafifçe ovalayarak lens losyonuyla yıkaman gerekir, ben avuç içimi temizce yıkayıp avucumun ortasında yaparım o işi. Lens güzel ama yıllarca kullandıktan sonra gözlerde kuruluk yapıyor, ben eskiden gözlük kullanmaya çok terstim ama zamanla daha da alıştım, metal olmayan, evde veya dışarıda giyilebilecek basit bir gözlük de alırsın. Evde lens takmayı düşünme, zaten bilgisayara bakmaya çalışırsan çok zorlandığını fark edeceksin. Lensler gözündeyken uyursan çok problem olmaz ama yine de iyi bir şey değil. YouTube'da lens kullanımı diye aratıp böyle temel şeyleri uygulamalı bulabilirsin. Marka olarak acuvue i kullanıyorum fena değil. Lens sipariş edecek olursan sipariş vereceğin yerle görüşüp lens reçeteni onlara yollayabilirsin ve daha rahat olur senin için.

Dia değeri 14.2 ya da 14 olan lensleri kullanabilme ihtimalim var mı hocam? Bc 8.3-8.5 yazmışlardı reçetede. Açıkçası takarken çok problem yaşayacağımı sanmıyorum fakat dikkat etmekte fayda var.

Hocam çok klişe bir şey söyleyeceğim. Ben lens takan göz doktoru görmedim. Bence gözlük alın veya varsa gözlükten devam edin. Çevremde de çok arkadaşım var. O lens bir kurudu mu aşırı zarar veriyorsunuz gözünüze çıkartırken. Sonra yine gözlük takmak zorunda kalıyorsunuz.
Yıllardır lens kullanıyorum. Hiç gözlük takmak zorunda kalmadım.

@AngryKebab hocam ilk taktığımda bir sorun yaşamadım fakat temizleyip solüsyona koydum 5-6 saat sonra çıkartıp taktım ve acayip derecede acı verdi, neden olabilir bu? Ayrıca sağ gözümle sol gözüm arasında hissiyat farkı oluyor, bu normal mi? Lens gözümde birkaç milimetre kayıyor gibi bu arada.

@AngryKebab hocam ilk taktığımda bir sorun yaşamadım fakat temizleyip solüsyona koydum 5-6 saat sonra çıkartıp taktım ve acayip derecede acı verdi, neden olabilir bu? Ayrıca sağ gözümle sol gözüm arasında hissiyat farkı oluyor, bu normal mi? Lens gözümde birkaç milimetre kayıyor gibi bu arada.

Lensin düz ve tersi olur. Parmağının ucunda tut, eğer zorlanmadan yuvarlak, oval bicimde duruyorsa düzdür, biraz yamuk, alttan çıkıntılı duruyorsa ters tutmus olabilirsin. Ters taktiysan tam oturmaz. Araya kirpik, capak vs kacarsa ya da kucuk hava boslugu kalirsa yanma yapar, tam oturmaz. Bunlara dikkat etmek lazim. Bir de bir ihtimal lenslerin yerini karistirmis olabilirsin, buna dikkat et karistirma. Genelde lensi ilk takinca kayma hissi olur, zamanla gecer. Dusuk bir ihtimalle, bir sefer basima geldi, lens uçtan yirtilabilir. Bir lensim günlerce gozumu acitmisti ve surekli kayiyordu. En son elime alip inceledim ve bir ucundan cok zor gorunen bir parcanin koptugunu gordum. Bu ihtimalleri düşünebilirsin. Sağ sol arasinda hissiyat farki cok fazla olmadan bulunabilir. Bazı doktorlar göz tembellesmesin diye bilerek biraz daha dusuk numara yazabiliyor, mesela ben 0,75 astigmat mercegiyle biraz daha iyi gordugumu soyledim, doktor "" buyutmeye gerek yok ya goz tembellesmesin" deyip yine 0,50 yazdi. Bundan önce baska doktorlarin da ayni seyi yaptigi oldu. Lenste astigmat lensi kalinlastirdigi icin bazen kucuk numara astigmati lenste hiç yazmiyorlar, gözlük ve lens takma arasinda fark oluyor.

Lensi taktiktan sonra kafanı sabit tutup saga sola asağı yukari bakmak lensi iyi oturtur. Istersen parmağinin ucuyla lens suyu kutusundan 1 damla losyon alip damlatabilirsin. Hem etrafa bakmak hem de losyon damlatmak lensi çok güzel oturtur. Lens çok çabuk kirlenmez, her cikardiktan sonra temizlemeyle ugraşmasan da olur, haftada 1 daha iyidir. Lensi takinca büyük bir yanma olursa neyse geçer diye düşünme, lensi çıkar, suyuna geri koy ve tekrar dene. Olur da bazen lens bir türlü takılamaz, elinde 1-2 dk bekletirsin falan o durumda da lensi tekrar ıslatmadan takma, zaten saniyeler icinde suyu azaldigi icin takmak gitgide zorlasir, taksan da kurudugu icin gözü acıtır. Böyle yapa yapa zamanla alışırsın, hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı