Farklı frekanslarda RAM kullanmak

anıl.smsk

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda RAM olarak Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance 3000 MHz mevcut, anakartım 4000 MHz'e kadar destekliyor ve ben bilgisayarımı yükseltmek için 32 GB RAM'e çıkmak istiyorum, (Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB)) 3600MHz RAM'ları bilgisayarıma takar isem çalışma frekansı artacak mı yoksa düşük frekanslı RAM'ların çalışma frekansında mı devam edecek?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda RAM olarak Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance 3000 MHz mevcut, anakartım 4000 MHz'e kadar destekliyor ve ben bilgisayarımı yükseltmek için 32 GB RAM'e çıkmak istiyorum, (Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB)) 3600MHz RAM'ları bilgisayarıma takar isem çalışma frekansı artacak mı yoksa düşük frekanslı RAM'ların çalışma frekansında mı devam edecek?

Şimdiden teşekkürler.
Bütün RAM'ler en düşük hızı en düşük olan RAM'in hızında çalışır. Düşük hızlı olan hızını yükseltemez, ama hızı yüksek olan hızını düşürebilir uyumlu çalışmak için.

Ben tam anlamadım. Var olan RAM'leri çıkartacak mısınız?
Hayır çıkarmayacağım 4 kanalı da doldurmak için 2 yeni RAM daha alacağım ve bu RAM'ların frekansları mevcut RAM'larımdan yüksek olacak.

Bu bağlamda RAM'ların hızı ne olacak? 3600 mü 3000 mü?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 40
3000 MHz de çalışır fakat sıkıntı yaratacak bir durum değil 3 aşşağı 5 yukarı aynı performansı alırsın 600 MHz en fazla 3-5 FPS değeri arttırır.
Karşılaştırmalarda ciddi bir performans kazanımı gördüm.

Kaynak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karşılaştırmalarda ciddi bir performans kazanımı gördüm.

Kaynak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır hayır kesinlikle yanlış bir bilgi. RAM FPS arttırmaz!! Lakin FPS Drop yemezsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı