Farklı frekansta RAM soruna yol açar mı?

Hocam şu anki sistemde iki farklı RAM kullanıyorum her şeyi farklı evet sorun oluyor mu oluyor sorunlar da anlık bir kilitleme yük altında genelde, oyunlarda FPS düşmesi gibi sırf RAM'lerden dolayı mı diye düşük güçlü olanı çıkarıp sistemi öyle yordum ne drop ne de takılma olmadı. Çalışır çalışmaz değil ama illaki bir şeyde uyumsuz oluyor.

Merhaba, umarım iyisizinizdir, sorum; şu an G.Skill Aegis 8 GB DDR4 2133MHz RAM kullanıyorum işlemcimi ve anakartımı değiştireceğim. Bunları değiştirince bir de RAM alayım dedim şu an kullandığımdan farklı marka ve farklı MHz, CL değerleri olan bir RAM daha takarsam sorun çıkartır mı?

Aynı marka ve model aynı frekans değerlerine sahip RAM kullanın her zaman, işi şansa bırakmayın.

Merhaba, umarım iyisizinizdir, sorum; şu an G.Skill Aegis 8 GB DDR4 2133MHz RAM kullanıyorum işlemcimi ve anakartımı değiştireceğim. Bunları değiştirince bir de RAM alayım dedim şu an kullandığımdan farklı marka ve farklı MHz, CL değerleri olan bir RAM daha takarsam sorun çıkartır mı?

Farklı MHz RAM taktığını farz edelim biri 1333 MHz diğeri 2133 MHz sistem çalıştığı zaman en düşük olanın yani 1333 MHz frekansında çalışır o yüzden aynı frekans olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı