Farklı frekanstaki RAM'ler uyumlu çalışır mı?

Çalışır çalışmasına ancak uyum sorunu çıkması yüksek. Mavi ekran hataları gibi şeylerle uğraşmak istemiyorsanız ikisi de aynı olsun derim. Ha 3000 ha da 3200, hangisinden varsa ikişer tane alın işte.

Hocam bazen aynı marka model'de bile bazen uyumsuzluk çıkabiliyor. İndirimleri bekleyin stok olmadığı için fiyatlar uçtu düzelir tahminimce 1-2 haftaya.

Hocam eğer aynı olmazsa sistem çöker şu olur gibi diyenlere bakmanızı önermem. Öyle birşey olması gerçekten çok düşük ihtimal. 4 tane birbirinden tamamen farklı RAM'i sisteme taktıkları zaman bile çalışıyor ama stabil çalışmıyor. Uyum sorunu falan olacağını düşünmüyorum attıklarınız gayet güzel RAM'ler. İki RAM'de 3200MHz'de çalışacaktır.

Hocam eğer aynı olmazsa sistem çöker şu olur gibi diyenlere bakmanızı önermem. Öyle bir şey olması gerçekten çok düşük ihtimal. 4 tane birbirinden tamamen farklı RAM'i sisteme taktıkları zaman bile çalışıyor ama stabil çalışmıyor. Uyum sorunu falan olacağını düşünmüyorum attıklarınız gayet güzel RAM'ler. İki RAM'de 3200MHz'de çalışacaktır.

Uyum sorunu çıkar, mavi ekran hatası falan verir ama çalışır. Denemiştim ve şahit oldum birkaç kere.

Çalışır. Mavi ekran yemezsiniz ancak en hızlı RAM, en yavaş RAM'e göre hızını sınırlar. Atıyorum sizde 2400 Mhz bellek vardır yanına 3000 Mhz'lik bellek daha koymuşsunuzdur. Bu durumda yeni bellek kendini 2400 Mhz'e sınırlar. Tam verimde çalışamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı