Farklı hızda ram takmak ?

CrCrBr

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2014
Mesajlar
46
Benim şimdiki orjinal ram in hızı 667 MHz.Ram i değiştirmek istiyorum farklı hızda bi ram taksam bi sorun yaşarmıyım ? Ortaya ne tür şeyler çıkar ?
 
Eğer demek istediğin takılı iki remininde farklı hızlarda olmasıysa bence yapma, çünkü kararsızlık gibi durumlar ortaya çıkabilir ve ramlar birbirnin hızlarına yetişemediği için darboğaz denilen sorunu yaşayabilirsin.
 
Pc 8GB kadar destekliyo bide yaptığım internet sitelerindeki testlere göre 1066 MHz ye kadar kaldırabiliyo.Benim demek istediğim şu şimdi 2 slot var, 2x4 olarak takmam lazım ama ben sadece 1 tane 8gb ram alıp 1 slotu boşta bıraksam olur mu :D
 
En fazla o kadar destekliyorsa, 8 GB yapmana gerek yok. Bak ileriye dönük düşün. Şuan 4 GB yeterli bir miktar. Ama ileride yetmediğinde, zaten sistemini yenileme ihtiyacı duyacaksın. 8 GB 1066 Mhz kullanmayacaksın büyük ihtimal. Boşa masraf yapmış olursun.

Tek slot kaldırmaya bilir. Şuan 667 Mhz ise sistemin DDR2 zaten.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı