Farklı Hz değerlerine sahip iki monitör kullanmak

Aolzarin

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
1.253
Çözümler
4
Yer
Kocaeli/Gebze
1080 Ti ekran kartım var arkadaşlar. Ana monitörüm 165 Hz 24 inç, diğeri ise monitör olarak kullandığım 43 inç TV ve 60 Hz olarak kullanıyorum.( daha fazla üstüne çıkılmıyor zaten)

Şöyle bir durum var, farklı Hz'lere sahip oldukları için GPU çekirdek hızı 1539 MHz olarak çalışıyor ve bu sebepten ötürü kart 55 dereceye kadar ulaşıyor ve sabit kalıyor. Sonrasında ekran kartım 55 derece ve üstünde fanlar devreye girdiği için soğutmaya çalışıyor. 55 altına düşünce duruyor ama yine 55 dereceye yükseldiği için yine fanlar çalışıyor. Böyle bir döngü var...

TV'yi pasif hale getirdiğimde ise yani sadece ana monitörümü aktif kullanmaya devam ettiğimde ise çekirdek hızı 135 MHz'ye düşüyor olması gerekene yani. Dolayısıyla sıcaklıkta 35 derecede stabil kalıyor.

Benim öğrenmek istediğim ise farklı Hz'ler olduğu için kartın ömründen yer mi? Sonuçta ısınıyor... 5 yıl oldu sistemi toplayalı 1080 Ti maşallah hala taş gibi ama böyle bir döngü uzun zamandır canımı sıkıyordu.

Multi display Power saver kullandım bunun için ama onda da hangi oyuna girerseniz girin Exe'sini eklemeniz gerekiyor ki kart oynadığınız oyunda tam performans versin... Umarım derdimi anlatabilmişimdir...
 
Isınması normal bir şey, eğer full ayarlarda 6-8 saat oyun oynamıyorsanız ekran kartına bir şey olmaz.
 

Geri
Yukarı