Farklı ISS'ye geçiş nasıl oluyor?

omertares

Decapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 4060 Ventus 2X Black 8G OC - Intel i3 14100F-MSI Pro H610M - Gskill Ripjawsv 16GB 3200Mhz - MLD M300 512GB SSD
Arkadaşlar şu an kullandığımız ISS faturalı değil. Hangi ücretler çıkar? Geçiş yapılacak ISS'ye başvurduktan sonra ne yapılmalı?

@Ulunay Ben şimdi Netspeed'ten Turknet'e geçiş yaptım, (malum son 1 haftadır internet kullanamıyoruz.) fakat geçiş ekranındayken kurulum ücreti almadı, ve üstüne bir de promosyon kodu kullanarak 1 ay ücretsiz yaptım. Şuan kalacağım evde 2 ay kadar kalmayacağım, öğrencilik bitiyor. 1.ay bittikten sonra kullandığım ay kadarını ödeyip kapatabilir miyim? Yoksa 30 gün dolmadan cayma hakkımı kullanıp bir şey ödemeden çıkmayı tercih edebilirim.

@Ulunay ben şimdi Netspeed'ten TurkNet'e geçiş yaptım, (malum son 1 haftadır internet kullanamıyoruz.) Fakat geçiş ekranındayken kurulum ücreti almadı, ve üstüne bir de promosyon kodu kullanarak 1 ay ücretsiz yaptım. Şu an kalacağım evde 2 ay kadar kalmayacağım, öğrencilik bitiyor. 1.ay bittikten sonra kullandığım ay kadarını ödeyip kapatabilir miyim? Yoksa 30 gün dolmadan cayma hakkımı kullanıp bir şey ödemeden çıkmayı tercih edebilirim.

Nasıl hocam Netspeed'te sıkıntımı var şu an.

Hocam promosyondan kaynaklı iptallerde ücret çıkabiliyor. Sözleşmeye bakmak lazım. Mesela bir firma promosyon kullanıp 6 aydan kısa süre kalırsanız kurulum ücretini talep edebiliyordu. Kampanya şartlarının karşılamamış olmuyorsunuz.

Gelelim 30. gün cayma olayına. İlk ay ücretsizse muhtemelen tek sefere mahsus olan damga vergisi ve bağlantı ücreti talep ederler diye düşünüyorum. Gene de tüketici forumlarına sormak lazım. İlk kez böyle bir soru görüyorum desem yalan olmaz. Aslında ilk kez değil uzun zamandan sonra diyelim.

@Ulunay Hocam şöyle ki promosyon kodu girmesem bile kurulum ücreti gözükmüyordu, yani 0TL yazıyordu. Dedim acaba kurulum var diye mi, geri gidip bu sefer internet bağlantım yok seçeneğini seçip ilerledim bu sefer 140x6 şeklinde ödeme talep ediyordu ödeme sayfasında. Promosyon kodunu da zaten ilk ay ücretsiz muhabbetinden dolayı girdim. Sözleşmede de zaten tek seferlik ücret kısmı (kurulum ücreti) 0 TL olarak görünüyordu. Sözleşmede "cayma" kelimesini aratarak bütün metinleri taradım, promosyonla ilgili hiçbir detay yoktu, yalnızca sözleşmenin birinde 14 gün hak, birinde 30 günlük hak tanınmıştı hangisi geçerli bilmiyorum. Gerçi biri sözleşme gibi değildi, ön yazı şeklindeydi. (30 gün cayma tanıyan.) Açıkçası eğer 45 gün kullanımda 15 günün ücretini verip çıkabileceksem caymayla uğraşmam.

Ben de aynı fikirdeyim, sadece 45 günün sonunda ödeyeceğim fiyatın 500TL'yi geçmesini istemiyorum, kurulum bedeli için herhangi bir ödeme onayı falan vermedim ben. Yani onay sayfasında 0 TL'ye onay verdim. Ararlarsa bu durum da özellikle sorarım, aksini söylerlerse bozuşuruz artık.

@Ulunay Şimdi hatırladım da sanki 3 ay dolmadan başka bir operatöre geçiş yapmak istediğimizde kurulum ücretini tekrar vermemiz gerekiyordu. Bense 1.5-2 ayın sonunda iptal edeceğim, yani başka operatöre geçiş yapmayacağım. Bu durum beni kapsar mı? Bunu netleştirip ona göre 1 ay dolmadan fesih/cayma işlemi yapabilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı