Farklı kablonun bilgisayar performansı üzerinde etkisi

Daha fazla  
Arkadaşlar bu konu hiçbir yerde konuşulmuyor fakat HDMI kablodan DisplayPort'a geçince bilgisayar daha az güç tüketmeye ve dolayısıyla oyunlarda ekran kartını daha verimli kullanmama sebebiyet verdi. Eski 1.2 HDMI kabloda 144Hz kullanırken ekran kartım masaüstünde 54 dereceye dayanıyor 55 olunca fan açıldığı için o civarlarda takılıyordu. Ve boşta 25 W çalışıyordu.1.2 DisplayPort aldıktan sonra boştayken 7-11 W çalışmaya başladı ve 35 derecede durmaya başladı. DisplayPort kablosunu aldıktan sonra oyunlardaki droplarımda gittiğini gördüm. Bu kadar önemli bir olaysa bu bilgi neden hiçbir yerde yok? Ve gerçekten gariptir ki kablonun bilgisayar performansına etki ettiğini çok somut bir biçimde gözlemlemiş oldum.

Çıkarımlar yapmışsın fakat olay VRAM hızında bitiyor, 2 farklı kabloda sistem boştayken VRAM hızına bakarsan neden güç/derece farkı olduğunu anlarsın.

AMD kartlarda boşta güç tüketimi sorunu var çünkü VRAM hızı düşmüyor, DP ve HDMI değiştirmek düzelteibliyor seninde başına gelen bu.

NVIDIA'da böyle bir sorun yok, HDMI da DP'de taksan boşta VRAM hızı olması gerektiği gibi düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı