Farklı marka RAM aynı özellikler uyumlu çalışır mı?

Mæxé

Centipat
Arkadaşlar merhaba bende tek slot RAM takılıydı ben 2. bir RAM satın aldım internetten kargolandı geliyor ama şöyle bir şey merak ettim.

Anakartım ASUS Prime A320M-F.

Şu an kullandığım
G.Skill Ripjawsv kırmızı 8 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM (test edilen gecikme süreli: 16-18-18-38)
İnternetten sipariş ettiğim RAM
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 siyah RAM(test edilen gecikme süreleri: 16-20-20-38 )

İlk sorum şu anakartım yanlış bilmiyorsam 3200MHz kadar destekliyor RAM'i OC ile yanlışım varsa beni düzeltin, çünkü ben 3000MHz çekemedim ayarları. Kendini 3 kez otomatik resleyip geri BIOS'a atıyordu şu an 2888MHz kullanıyorum.

İkinci sorum bu 2 RAM uyumlu çalışırmı ve CL değerleri sıralaması farklı olduğu için sıkıntı yaşar mıyım?
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba bende tek slot RAM takılıydı ben 2. bir RAM satın aldım internetten kargolandı geliyor ama şöyle bir şey merak ettim.

Anakartım ASUS Prime A320M-F.

Şu an kullandığım
G.Skill Ripjawsv kırmızı 8 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM (test edilen gecikme süreli: 16-18-18-38)
İnternetten sipariş ettiğim RAM
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 siyah RAM(test edilen gecikme süreleri: 16-20-20-38 )

İlk sorum şu anakartım yanlış bilmiyorsam 3200MHz kadar destekliyor RAM'i OC ile yanlışım varsa beni düzeltin, çünkü ben 3000MHz çekemedim ayarları. Kendini 3 kez otomatik resleyip geri BIOS'a atıyordu şu an 2888MHz kullanıyorum.

İkinci sorum bu 2 RAM uyumlu çalışırmı ve CL değerleri sıralaması farklı olduğu için sıkıntı yaşar mıyım?
Şimdiden teşekkürler.
Evet kullanabilirsin farklı marka RAM'leri. Fakat hızları aynı olmalı.

Benim anlamadığım sisteminde ki belleğin birebir aynısı bulunabiliyorken neden farklı aldın? Hem görsel olarakta uyumsuz gözükürler. RAM Şans işidir çalışabilirde çalışmayabilirde. Takarsın çalışır, yüksek RAM kullanan bir uygulamada mavi ekranı çakı verir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı