Farklı marka RAM kullanmak problem yaratır mı?

Antidote53

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 8+8 3000 MHz CL 15 Crucial Ballistix Sport RAM ile 8+8 3200 MHz CL 16 Kingston Fury Beast RGB RAM kullanıyorum ve XMP açık 3000 MHz CL 15 şeklinde çalışıyorlar. Herhangi bir hatayla karşılaşmadım fakat merak ediyorum sizce 3200 MHz Kingston RAM'lerden alıp kullanmak daha sağlıklı mı olur performans açısından?

Bu tip benzer bir sürü konu var. Sorun yaratabilir/yaratmayabilir, arada sırada mavi ekran verebilir,
ayda bir/haftada bir verebilir. Yüksek MHz RAM düşük olanın değerlerine düşürür kendisini ama deneysel bu durum 2 ay sorun yaşamazsın 3. ay yaşayabilirsin. En sağlıklısı tabii ki aynı marka model RAM takmak.

Merhaba. 8+8 3000 MHz CL 15 Crucial Ballistix Sport RAM ile 8+8 3200 MHz CL 16 Kingston Fury Beast RGB RAM kullanıyorum ve XMP açık 3000 MHz CL 15 şeklinde çalışıyorlar. Herhangi bir hatayla karşılaşmadım fakat merak ediyorum sizce 3200 MHz Kingston RAM'lerden alıp kullanmak daha sağlıklı mı olur performans açısından?

En azından bellek üreticileri(Samsung, SK Hynix, Micron) aynı olsun. CL, MHz değerleri zaten bir zahmet aynı olsun sorun çıkarmaz kolay kolay.

En temiz aynı RAM'leri takmak ama bence değerleri karşılıyordu sıkıntı çıkmaz 1 RAM diğerinden çok kalitesiz ise sıkıntı çıkabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı