Elimde 2x8'lik 16 GB (CL 16) RAM var. Bazı oyunlarda sınıra yaklaşmaya başladı. Farklı markadan olmak üzere yanına yine 2x8'lik 16 GB (CL 16) RAM taksam sorun olur mu? Yine 2x8'lik 16 GB (CL 17-18 vs) RAM olsa ne olur mesela?
O konuda benim bildiğim, hızlı olan yavaş olana ayak uyduruyordu. Yani bendeki CL 16, yeni aldığım CL18 ise CL16da CL 18 gibi ufak bir gecikme yaşayacaktır diye biliyorum. Lakin buradaki farkları biz günlük kullanımda fark edemeyiz diyede düşünüyorum ama emin değilim.CL değerleri aynı olmak zorunda diye biliyorum.
O konuda benim bildiğim, hızlı olan yavaş olana ayak uyduruyordu. Yani bendeki CL 16, yeni aldığım CL18 ise CL16'da CL 18 gibi ufak bir gecikme yaşayacaktır diye biliyorum. Lakin buradaki farkları biz günlük kullanımda fark edemeyiz diye de düşünüyorum ama emin değilim.
Aynısını bulmak zor oluyor, olanda itüyoptik fiyat vermişler stok olmadığı için.Aynı CL değerine sahip bir ram almalısınız.Mhz değerinin biri 3200 biri 3600 olursa biostan 3200 ayarlarsınız.Onda sıkıntı olmaz ama yine de aynı marka model alın.
Hıım, benim aklımdada CL olarak kalmış. Gecikme süresileri bu sonuçta. Birisi hızlı diğeri yavaş olan iki donanım yine hızlının yavaşa ayak uydurmasıyla eşleşir falan.Sanırım o CL değil MHz. Yani 3600MHz 3200MHz olabilir. Aynj marka model almak daha iyidir ama zorunda değilsiniz.
Aynen, ya RAM olayı sıkıntılı. O yüzden bilgi toplamaya çalışıyorum.Aynı marka model tekli RAM alıp dual şekilde taktığınızda bile çalışmama olasılığı var.
Bence çalışır. En kötü iade edersiniz.
Var, varda eski konulara yorum yapıp hortlatmakta ceza nedeni. Bu yüzdende zamanında uyarı almışlığım var, yeni konu açın sorunuzu sorun diye. Güncel olması her zaman iyidir, amaç müşterinin işi görülsün.2014 üyesisin Emrah, bununla ilgili milyon tane konu var, göz atmak istemedin mi?
Aynı marka RAM kullansan bile sorun olabilir, sen yine de aynı değerlere sahip bir model almaya çalış.
Farklı marka RAM olursa sorun olur mu?
Merhabalar geçenlerde GameGaraj'dan skywalker-1650S aldım. Ancak şimdi 8 GB RAM yetmiyor ve 16 GB yapmayı düşünüyorum. Şu an Netac Shadow 3200MHz CL16 var yükseltme yaparken başka marka alsam fark eder mi?www.technopat.net
Farklı marka RAM almak sorun olur mu?
Herkese merhaba, arkadaşlar, Şu an kullandığım RAM modelimin aynısını piyasada çok araştırdım ama sadece bir sitede buldum o da 5 katı fiyat yazmış, yükseltmek istiyorum ama ne yapacağımı bilemedim, aynı özelliklerde başka marka alsam ne olur acaba? Ya da başka çözüm önerisi olan var mı...www.technopat.net
Farklı marka RAM kullanmak sorun olur mu?
Arkadaşlar bende 2400MHz 8 GB tek RAM var ama artık yetmiyor. Bir 8 daha alacağım ama farklı model olmak zorunda onun hızı 3000MHz CL'si ve markası farklı sorun yaşatır mı?www.technopat.net
Farklı marka RAM kullanmak sorun olur mu?
Merhabalar, şu anki RAM'imin fiyatı uçmuş durumda. RAM'in özellikler şu. G.Skill 8 GB 3200 MHz CL16. 2. RAM olarak Adata 8 GB 3200 MHz CL 16 alsam sorun yaratır mı?www.technopat.net
Farklı marka farklı frekans RAM almak sorun olur mu?
Elimde bir tane Ballistix 8 GB 2400 MHz RAM var. Bir de 8 GB 2666 MHz RAM alacağım. Bir sıkıntı çıkar mı? Çıkarsa 2400 alacağım. Sıkıntı çıkar mı 2600'de ve 2400'de?www.technopat.net