Farklı marka RAM sorun yaratır mı?

Bütçe
200 TL

Faruk Uyduran

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
P7H55-M LX
İşlemci
İntel I5 760 2.80 GHz
Merhaba arkadaşlar ben de şu an 6 GB RAM var bunu 8'e çıkarmak istiyorum. 2'yi çıkartıp 4 GB takmak istiyorum fakat farklı bir marka RAM sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı frekans değerlerinde ve aynı voltaj ile çalışıyorlarsa sorun çıkarmaz. Ben öyle kullanıyorum 3 bellek takılı cihazımda iki tanesi Kingston üçüncüsü ise Hi-Level ve herhangi bir sorun yok.

Aynı frekans değerlerinde ve aynı voltaj ile çalışıyorlarsa sorun çıkarmaz. Ben öyle kullanıyorum 3 bellek takılı cihazımda iki tanesi Kingston üçüncüsü ise Hi-Level ve herhangi bir sorun yok.

Şimdi aynı marka olur ise birbiriyle orantılı çalışıyorlarmış bu doğru mu?

Merhaba arkadaşlar ben de şu an 6 GB RAM var bunu 8'e çıkarmak istiyorum. 2'yi çıkartıp 4 GB takmak istiyorum fakat farklı bir marka RAM sıkıntı çıkarır mı?

Hayır 2 RAM uyumluysa sorun çıkartmaz.
Şimdi aynı marka olur ise birbiriyle orantılı çalışıyorlarmış bu doğru mu?

Markayla alakası yok 2 tane kingstın RAM alırsın ama uyumsuz olabilir 2'si aynı frekansta değilse.

İki RAM'in birbiri ile uyumlu çalışması için çipler ve MHz/CL değerlerinin aynı olması gerek.

2 tane aynı marka aynı model RAM alın demesi ufakta olsa farklı RAM'ler arasındaki uyumsuzluk sorununu yaşamamanız içindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…