Farklı marka RAM uyumlu çalışır mı?

Eski laptopta farklı marka RAM kullanmıştım ve şimdi de masaüstü PC de farklı model RAM kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım MHz, CL, voltaj değerleri aynı olduğu sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama garantiside yok tabii ki.

Elbette. Bu konuya durumu yazabilirsiniz.

Elbette. Bu konuya durumu yazabilirsiniz.

Merhaba hocam şu anda RAM'ler geldi ama bir sıkıntı var ilk RAM'i taktığımda sıkıntı yoktu ama 2.slota takarken oturmadı çektikleri elimle çekerek oturttum. Şu anda oturmuş mu bu RAM? Çalıştırmaya korkuyorum.
Fotoğraf bu.
@Yener K..

Dosya Ekleri

• IMG20210811180839.jpg
    160,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Üzerine basıp hafifçe ittirin. "Çıt" sesi çıkarmaz ise oturmuştur.

Zaten tırnakları açmak gerekiyor. RAM üzerindeki çentikli yere geçerse tamamdır.

Zaten tırnakları açmak gerekiyor. RAM üzerindeki çentikli yere geçerse tamamdır.

Merhaba tekrar hocam, şu an zorlama yöntemi ile taktım.
1-ama RAM'e tornavida ile baskı yapmak zorunda kaldım zarar vermiş midir?
2-şu an 8 GB olarak gözüküyor Windows'ta açıldı şu an kullanıyorum PC'yi.
3-Dual Channel çalıştığını nasıl anlarım? (bu arada Windows'da bayağı bir hızlanma olmuş)
Teşekkürler.

Çalışıyorsa sıkıntı olmaz. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Çalışıyorsa sıkıntı olmaz. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Tamamdır paylaşıyorum.
Birisinde Single birisinde Dual yazıyor anlamadım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    15,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 3.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…