Farklı marka RAM'ler sıkıntı çıkartır mı?

Uğur Torun

Hectopat
Merhabalar, benim bilgisayarımda şu an 8 GB RAM bulunuyor. Marka ve modelini bilmiyorum. Bu RAM'dan faklı bir marka alırsam bir bozukluk olur mu? Mesela şu anki RAM'im sallıyorum Kingston, ben HyperX alırsam sıkıntı olur mu?

Aynı durum benim de başıma geldi. Benim 8 GB 2133 MHz CL15 RAM'im vardı. Markasını bilmiyordum gidip 8 GB 2400 MHz CL15 G.Skill RAM aldım. CL değerleri aynı olduğu için çalıştılar ve 2400 MHz olan 2133 MHz olanın hızına düştü daha yavaş ama aynı değerde çalışıyorlar.

Yanlış bilgi
Sıkıntı olmaz. Ama alacak olduğunuz RAM bilgisayarınızda takılı olan RAM'in değerleri ile aynı olması gerekiyor. Yoksa çalışmaz.

Merhabalar, benim bilgisayarımda şu an 8 GB RAM bulunuyor. Marka ve modelini bilmiyorum. Bu RAM'dan faklı bir marka alırsam bir bozukluk olur mu? Mesela şu anki RAM'im sallıyorum Kingston, ben HyperX alırsam sıkıntı olur mu?

Hocam belli olmaz mesela sizin RAM'iniz CL15'dir ama alacağınız RAM CL16'dır. RAM'in marka modelini bilmeniz şart.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00