Farklı marka RAM'lerin çalışma mantığı nasıldır? Nasıl O.C yapabilirim?

Erkyuo

Centipat
Kingston çift kanal 2x2GB 1333MHz ve G.Skill 1600MHz 4 GB RAM'ler anakartımda takılıdır. RAM'ler DDR3'dür.

Böyle bir RAM kombinasyonunun dezavantajları olur mu? Şahsen bir sorun yaşamıyorum. BIOS arayüzünde gösterilen RAM frekansı bu RAM'lerin hangilerini ilgilendirir ya da hepsini mi ilgilendirir? Mantıken 3 RAM'in frekanslarının toplamının ortalaması ile çalışır diye düşünüyorum ancak emin değilim.

Şimdi benim merak ettiğim husus BIOS arayüzüne girdiğimde gösterilen RAM frekansı ne mahiyette geçerli ve RAM'lere O.C yapmaya kalksam hangi RAM'e, ne şekilde O.C yapabilirim?

İlgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Technopat camiasına selam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıken 3 RAM'in frekanslarının toplamının ortalaması ile
Değil. En yavaş hangisi ise ona göre çalışır.

Üç farklı modül olan sistemde belleklere OC yapmanızı önermem. Sistemin şu haliyle bile mavi ekran vermeden çalışıyor olması başlı başına büyük bir başarı. BIOS'u tebrik ediyorum 👏

Değil. En yavaş hangisi ise ona göre çalışır.

Üç farklı modül olan sistemde belleklere OC yapmanızı önermem. Sistemin şu haliyle bile mavi ekran vermeden çalışıyor olması başlı başına büyük bir başarı. BIOS'u tebrik ediyorum 👏
Mavi ekran aldığım durumlar olmadı değil ilk yıllarda 2-3 kez anca almışımdır.. sonra güncellemeler felan geldi tamamen yok oldu.. Bu arada BIOS'dan Dram Freq. ayarını 1600e getirdiğimde sistem 1600mhz hızında çalışıyor böyle kalsın mı yoksa Auto moduna mı alayım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı