Farklı Markaların Dual kit RAM'leri anakartta çalışır mı?

Emretkkn

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde 2x8 TUF Gaming model Dual kit RAM'i var. Yanına 2x8 Corsair ya da Adata Dual kit RAM ekleme gibi bir şansım var mı?

Değerler uygunsa yüksek ihtimalle çalışacaktır ama kesin bir garanti veremeyiz maalesef. Mümkünse aynı kitten bir tane daha almaya çalışın.

Şansın var. İki belleğin üzerinde yazan hızda çalışmama şansı da var. Farklı marka RAM'ler biraz şans işi. Bir anakartta çalışırken başka bir anakartta çalışmama şansı da var. En uygunu ve bu sitede sana neredeyse herkesin tavsiyesi aynı model RAM alman olurdu.

Tamamen şans işi. Hatta daha önce sorun yaşadığımdan biliyorum. 3-4 yıl önce ram almıştım ozaman sistemimde kingston 4 gb ddr3 ram vardı aynısından aynı mhz olanından almama rağmen sadece kodu farklı diye uyumsuzluk sorunu oluştu. Bende nerden bileyim anlamadığımdan zorlaya zorlaya denemekten en sonunda önceki ramimi yaktım. Ancak forumlarda gördüğüm kadarıyla farklı marka ramler hatta farklı frekanstaki ramler bile kimi zaman uyumluluk gösterebiliyor. Arkadaşların dediği gibi kesinliği yok.

Yüksek ihtimalle çalışacaktır çüünkü güçlü olan RAM güçsüz olan rama uyum sağlar yani aynı performansta çalışır

Yanlışım varsa düzeltin hocam ama aynı performansta çalışacağını zannetmiyorum. Youtubeda görmüştüm testi vardı bir yanda 3600mhz ram diğeri ise 2133 mhz ramdi yanlış hatırlamıyorsam. Takıldığında sistem sorunsuz çalışıyordu fakat düşük olan ramin frekansında 2133 mhzde çalışıyordu sistem ve arttırılmıyordu. Yine yanlışım varsa düzeltin.

Yanlışım varsa düzeltin hocam ama aynı performansta çalışacağını zannetmiyorum. Youtubeda görmüştüm testi vardı bir yanda 3600mhz ram diğeri ise 2133 mhz ramdi yanlış hatırlamıyorsam. Takıldığında sistem sorunsuz çalışıyordu fakat düşük olan ramin frekansında 2133 mhzde çalışıyordu sistem ve arttırılmıyordu. Yine yanlışım varsa düzeltin.
Aynı performansta çalışıyo işte, 2133 MHz performansında? Yüksek performans dememiş adam aynı performans demiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı